Lister

– Får mange spørsmål

Lørdag formiddag kunne folk oppleve mangfoldet i kommunens kultur- og fritidstil­bud. Man kunne også få livreddend­e kunnskap.

- Av Olav Hoel

– Vi synes det er gøy å vise frem hva vi driver med, og forhåpentl­igvis også få flere medlemmer, smiler Cathrine Havre Pedersen i Lyngdal Røde kors.

– Vi får også mange spørsmål. Det er ekstra gøy når godt voksne kommer og spør om å få demonstrer­t førstehjel­p for første gang, legger hun til.

HUN HOLDT sammen med Sander Foss Fazlagic og Esben Engesaeth stand for Lyngdal Røde Kors inne i kulturhuse­t under aktivitets­dagen i Lyngdal lørdag, og det var stadig folk som var innom for å snakke om og få opplaering i førstehjel­p.

– Dette er verdens beste hobby, påpeker Foss Fazlagic.

De forteller at Røde Kors har deltatt alle de tre gangene dette arrangemen­tet er blitt arrangert i Lyngdal.

– Jeg synes det er kjempebra at alle får muligheten til å vise frem sine aktivitete­r, og vi ser på dette som et nyttig tiltak. For vår del er ingen spørsmål for dumme. Dersom det skulle vaere noen spørsmål som en lege heller bør svare på, så sier vi ifra om det, sier Engesaeth.

UNDER LØRDAGENS arrangemen­t var det i alt rundt 15 frivillige lag og foreninger som hadde rigget seg til med stands for å vise frem hva de kan tilby. Aktivitete­ne ble avholdt både inne i kulturhuse­t og ute i Miljøgaten. Her var det alt fra sang, dans og ansiktsmal­ing til ulike lag og foreninger, som blant annet Austad og Lyngdal Historiela­g.

– Det er veldig moro å se at det fortsatt er interesse for de gamle tingene vi har samlet på. Her kommer det innom folk som både lurer på hva ting er til, og folk som selv på strak arm kan si noe om tingene vi har med oss - selv om de kanskje ikke har vaert borti dem på mange år, sier Arne Lervik, formann i Austad Historiela­g.

Lervik holdt stand sammen med Harald Eide fra Lyngdal Historiela­g, og de viste frem ting fra to bord.

– For historiela­gene er dette en fin måte å markedsfør­e oss på. Vi var med også i fjor, og stiller gjerne igjen. I år har vi med noen gamle redskaper på det ene bordet, mens det er gamle bilder, bøker og historiela­gs h efterpå det andre bordet, sier Lervik.

KOMITEEN bak arrangemen­tet kommer fra ulike deler av kommunen. Tanken bak er å gi ulike lag og foreninger anledning til å vise seg frem.

– Her kan de få vist seg frem og profilert seg gjennom at folk kan komme og se hva de driver med. Kanskje de får lyst til å bli medlem en plass? sier Beate Marie Johnsen, leder av Lyngdal Frivil-ligsentral.

Regionavis­en Lister prater med henne et par timer etter åpning, og da er hun ganske fornøyd med responsen arrangemen­tet har fått.

– Det er bra respons, men vi ønsker jo at enda flere lag og foreninger skal delta slik at enda flere kan vise seg frem. Dette er noe vi kommer til å ha hvert år fremover, sier Johnsen.

– Hva slags lag og foreninger er det som er her i år?

– Det alt fra Røde Kors og idrettslag til husflid og Livsglede for eldre, så det er litt forskjelli­g. Det skjer ting både ute og inne, og jeg tror det er populaert. Med både ansiktsmal­ing, dansekurs og hummerlott­eri, så er det er flere ting som er med på å trekke folk til byen, sier Johnsen

Dette er verdens beste hobby FOSS FAZLAGIC, LYNGDAL RØDE KORS

 ??  ?? Røde Kors-standen var populaer. Her får 5-åringene Adrian Saanum Hellås (i blått), Theodor Westmoen (med lue) og Simen Espeland Gletne utdelt plaster fra Esben Engesaeth (t.h)
Røde Kors-standen var populaer. Her får 5-åringene Adrian Saanum Hellås (i blått), Theodor Westmoen (med lue) og Simen Espeland Gletne utdelt plaster fra Esben Engesaeth (t.h)
 ??  ?? Arne Lervik (nr. to fra venstre) fra Austad Historiela­g og Harald Eide (til høyre) fra Lyngdal Historiela­g forklarer to besøkende turister om gamle gjenstande­r.
Arne Lervik (nr. to fra venstre) fra Austad Historiela­g og Harald Eide (til høyre) fra Lyngdal Historiela­g forklarer to besøkende turister om gamle gjenstande­r.
 ??  ?? Dansing er en av aktivitete­ne som ble vist frem lørdag. Melba Mercedes fra kulturskol­en i Lyngdal drev med danse-kurs.
Dansing er en av aktivitete­ne som ble vist frem lørdag. Melba Mercedes fra kulturskol­en i Lyngdal drev med danse-kurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway