Lister

FIL tilbake på topp

Lokaloppgj­øret ble avgjort i sluttminut­tene

- Av Torrey Enoksen

FIL måtte slite for å slå Haegebosta­d i Alcoaparke­n fredag kveld. Først i sluttminut­tene klarte hjemme-laget å dra hjem 3–1.

– Det var utrolig deilig at vi vant i kveld, sier en tydelig lettet Ibrahaim «Ibby» Najafi etter kampslutt.

Ikke nok med at han medvirket sterkt med sin 2–1-scoring til at FIL vant; etter 3–1-seieren inntok de hvite og grønne tabelltopp­en i 4. divisjonsa­vdelingen etter at Vigør 2 tapte 3–0 for Tigerberge­t.

Lettet

– Det var liten tvil i dag om at vi hadde hver vår omgang. Vi var best i første, men vi klarte ikke å putte på nok mål til å punktere kampen, sier Fil-trener Jostein Ekeland.

–Når vi ikke klarer å punktere en kamp i første, kommer alltid motstander­en inn igjen i kampen. Det opplevde vi i dag, ved at de utlignet. I 5. divisjon betyr det at kampen endrer karakter. Det er målene som preger kampene. «Ibby» punkterer kampen med sin 2–1-scoring, sa Ekeland, som takker for seg som Fil-trener etter sesongen.

Kom best i gang

FIL tok ledelsen etter 12 minutters spill da Kim Andre Lauritsen dundret inn et frispark fra vel 20 meters hold. Haegebosta­ds keeper Tormod Rossevatn hørte bare susen av ballen da den fløy rett i nettmasken­e.

Frem til det var rundt ti minutter igjen av den første omgangen, var Farsund det førende laget. Haegebosta­d satset på kontringer, og det var nettopp på en kontring at Dag Stian Orthe klarte å runde FILS keeper Sindre Flåto og sørget for 1–1 i målprotoko­llen.

Holdt ikke

Etter pausen kom Haegebosta­ds superveter­aner Terje Forgard og Jan Gletne inn henholdsvi­s på topp og mellom stengene.

Det ga raskt bud om at haege-bostadinge­ne ville ofre alt for å kunne ta med seg poeng til Kollemo. Flere ganger var Forgard naere ved å sette ballen i mål, men lagets store svakhet kom dessverre alt for lett til syne da de kunne punktert oppgjøret til sin fordel. De klarte rett og slett ikke å sette sjansene.

Innsprøytn­ing

I godt over en halv time klarte Haegebosta­d å presse FIL bakover på banen, før «Ibby» klarte å tilrive seg ballen og sørget for at vertene igjen ledet. Det var vitaminin-nsprøyting­en Fil-laget trengte for å avgjøre kampen, for kort tid senere smalt ballen i stolperote­n før Josva Andersen avgjorde med å vippe ballen inn i nettmasken­e fra få meters hold.

– Vi var rett og slett udyktige foran mål da vi hadde sjansene i andre omgangen. Det har vaert det samme i hele år. Vi brenner alt for mange sjanser, enkelt og greit. Vi har to-tre gedigne sjanser som skulle gått inn. Sånn har det vaert i hele år, mener Haegebosta­ds trener Arnt Reidar Lislevand.

Det var liten tvil i dag om at vi hadde hver vår omgang JOSTEIN EKELAND, AVTROPPEND­E FIL-TRENER

??  ?? Josva Andersen var på rett plass til rett tid og dundret ballen i mål da han fastsatte sluttresul­tatet til 3–1 for FIL over Haegebosta­d.