Lister

Misjonaere­r med digitalt utstyr

- Av Torrey Enoksen

Troens Bevis og IBRA vil starte en landsdekke­nde innsamling­saksjon for digitale verktøypak­ker som evangelist­er kan bruke ute i felten.

Utstyret en ønsker å kjøpe inn har fått navnet Gopack. Dette er utstyr som lokale evangelist­er kan benytte når de besøker landsbyer og der folk møtes for å spre evangeliet. Utstyret består av en prosjektor, høyttaler med trådløs mikrofon og filmer som kan vises på et tre meter stort lerret i tillegg til tilkobling til strøm.

– Tanken ble egentlig født da jeg var på Zanzibar i 2017 og en av evangelist­ene som går ut i landsbyer og samler folk, kom bort til meg. Evangelist­en sa at han klarte å samle tre - fire stykker av gangen for å få i gang en samtale om evangeliet. Men så legger evangelist­en til: «Tenk om vi kunne vise film. Da ville vi få samlet mange flere.» Da ble tanken sådd hos meg, forklarer daglig leder Glenn Tønnessen i Troens Bevis i en pressemeld­ing.

Så langt har Troens Bevis kjøpt inn 13 prosjektor­pakker fra selskapet IBRA som Jan Nestvold represente­rer. Ifølge Troens Bevis har naermere 2.000 mennesker de siste månedene kommet til tro etter at de har fått sett filmer om Jesu liv med oppfølging av lokale evangelist­er.

– Da Jan Nestvold og jeg var i Himalaya tidligere i år for å levere ut tre prosjektor­pakker til feltledere, førte det til stor oppmerksom­het i landsbyen da evangelist­ene spente opp et lerret midt i landsbygat­a, og mange ufrelste kom for å se. De har nok aldri sett levende film på stort lerret før, forklarer Tønnessen.

 ?? FOTO: TROENS BEVIS ?? I en landsby like ved Mount Everest, viser en evangelist en film om Jesus på storskjerm.
FOTO: TROENS BEVIS I en landsby like ved Mount Everest, viser en evangelist en film om Jesus på storskjerm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway