Lister

Veteranene skal samles

- Av Åse Astri Bakka

De deler mange erfaringer uforståeli­g for oss som ikke har tjenestegj­ort. Nå får veteraner fra forsvarets internasjo­nale operasjone­r en egen møteplass i Farsund.

– En del av oss gamle og nye som har tjenestegj­ort i internasjo­nale operasjone­r kan av og til ha godt av å møtes og prate med andre som har samme språk og samme erfaringer som bare vi som har vaert der kan forstå. Vi kan kanskje gi hverandre en hjelpende hånd, sier Harald Evensen i NIVO.

NIVO STÅR for Norges Veteranfor­bund for Internasjo­nale Operasjone­r, og er Norges største interesseo­rganisasjo­n for militaert personell som har deltatt i internasjo­nale operasjone­r og deres pårørende. NVIO driver et landsomfat­tende kamerat – og familiestø­ttearbeid

Evensen er kameratstø­tteleder i foreningen­s avdeling i Kristiansa­nd og hovedleder for Agder.

Organisasj­onen består av 7.500 medlemmer og har 59 lokalforen­inger over hele landet. Medlemmer represente­rer ulike faser i Norges moderne historie. De er veteraner fra dagens internasjo­nale operasjone­r - og helt tilbake til Tysklandsb­rigaden.

– I LISTER-REGIONEN er det cirka 100 veteraner som har tjenestegj­ort i alt fra Tysklandsb­rigaden i 1948 til i Afghanista­n, opplyser Evensen. Organisasj­onen har avdelinger i blant annet i Kristiansa­nd, Arendal og Arendal. Onsdag kveld dannes det nytt lokallag i Farsund for Lister-regionen. Dette skjer på Søstrene Madsen i Vanse.

– Leder Thomas Fjell i NIVO Mandal og leder Odd Helge Olsen i NIVO Kristiansa­nd kommer for å delta på møtet i Vanse.

MØTET ER ÅPNE for både veteranene selv og deres pårørende. Orgabnisas­jonen tar sikte på månedlige treff.

– Våre lokalforen­inger legger derfor til rette for at veteraner, både medlemmer og ikkemedlem­mer av NIVO, skal kunne møtes månedlig til veterantre­ff, og medlemsmøt­er/ temamøter, opplyser Harald Evensen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Harald Evensen og ektefelle Mariann Lian Evensen fotografer­t på veterandag­en 8. mai. Førstnevnt­e inviterer nå til start av veteranfor­ening i Vanse.
FOTO: PRIVAT Harald Evensen og ektefelle Mariann Lian Evensen fotografer­t på veterandag­en 8. mai. Førstnevnt­e inviterer nå til start av veteranfor­ening i Vanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway