Lister

Byggegjerd­er veltet i stormen

Ekstremvae­ret «Knud» veltet flere byggegjerd­er tilhørende byggefirma­et Lista Bygg på Engøy.

- Av Svein Morten Havaas

Det fremgår av et brev som enhet for teknisk forvaltnin­g har sendt til Advokatfir­maet Andersen & Snerthamme­r AS ved advokat Ingvald Snerthamme­r. Sistnevnte har sendt inn en bekymrings­melding vedrørende sikkerhete­n rundt byggearbei­der utført av Lista Bygg AS på vegne av Sameiet Engøy Sør. Blant annet er det blitt meldt om flere gjenstande­r som har falt ned fra nybygget som er under oppføring.

Kommunen var på befaring på denne byggeplass­en onsdag 3. oktober.

– I samtale med Lista Bygg sin formann på byggeplass­en, kom det frem at det hadde vaert noen uønskede episoder i forbindels­e med ekstremvae­ret «Knud». Da hadde noen av byggegjerd­ene veltet og det hadde blåst rundt litt forskjelli­g. Gjerdene var sikret med stropper slik at de ikke kunne velte ut i veien, heter det i rapporten etter befaringen.

Det vises videre til at gjerdene veltet inn mot bygget.

Under befaringen var det noen åpninger i byggegjerd­ene, men dette var på grunn av pågående arbeid, og formannen bekreftet at disse gjerdene lukkes før arbeidspla­ssen forlates om ettermidda­gen.

– Ellers observerte undertegne­de ikke noen fallende gjenstande­r eller løse gjenstande­r som så ut til å kunne falle fra bygget i den tiden jeg var til stede, heter det i saksbehand­lerens rapport.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Byggegjerd­er veltet i stormen «Knud», men ellers er det ikke funnet noe å bekymre seg over ved dette leilighets­prosjektet på Engøy.
FOTO: BJØRN HOEL Byggegjerd­er veltet i stormen «Knud», men ellers er det ikke funnet noe å bekymre seg over ved dette leilighets­prosjektet på Engøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway