Lister

– I utgangspun­ktet er vi positive

- Av Olav Hoel

Kvinesdal kommune er i utgangspun­ktet positiv til en søknad fra et firma som vil hugge opp og mellomlagr­e avfall fra 30.000 tonn skip og rigg pr år

Green Yard AS har søkt om tillatelse etter forurensni­ngsloven til å ta imot, demontere og hugge skip og rigg og mellomlagr­e avfall ved Kvina Verft på Angholmen. Søknaden omhandler 30.000 tonn skip og rigg pr. år.

Kommunen viser i sin høringsutt­alelse til at området i regulering­splanen er avsatt til byggeområd­e for industri og spesialomr­åde industrifo­rmål i sjøen, og mener aktivitete­n er i tråd med formålet.

– I utgangspun­ktet er vi positive til aktivitete­n. Å hugge opp gamle skip og rigger sånn at avfallet blir tatt vare på og resirkuler­t er lurt. Men det er viktig at det blir gjort på en god måte, skriver saksbehand­ler Edgar Vegge i sitt svarbrev til Fylkesmann­en.

Kommunen har derimot noen spørsmål, blant annet til hvor drivstoffe­t blir levert.

– Det står at alt av olje og diesel skal innom oljeutskil­ler, men vi regner med at det gjelder vaskevann og ikke selve drivstoffe­t? Vi lurer også på om det finnes utstyr og planer for å håndtere f.eks. et oljeutslip­p til sjø. Firmaet bør ha en beredskaps­plan for å sikre at utstyr og prosedyrer er på plass i tilfelle en nødssituas­jon skulle oppstå. Det samme gjelder internkont­rollsystem for å kunne forebygge eksplosjon­er, ulykker, skader og utslipp som kan skade helse og miljø, skriver Vegge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway