Lister

– Lett å finne seg til rette i

– Den var grei og fin og lett å sette seg inn i.

- Av Olav Hoel

Det sier Lars Magne Støle fra Lyngdal Karosseri & Auto. Denne uken har han besøkt konkurrent­en Bilservice Lyngdal for å teste den nye Ford Focus.

– Det er gode seter, og gode og oversiktli­ge speil, noe jeg synes er viktig. Det er lett å finne seg til rette i kjørestill­ing. I tillegg er det god oversikt fremover, så inntrykket mitt er at det absolutt en grei bil. Den er kompakt og fin, fortsetter Støle.

TIRSDAG fikk han testet bilen på strekninge­n mellom Bilservice Lyngdal på Kvavik og Farsund, med en liten tur innom Farsund sentrum. Han la også merke til at bilen blant annet har en åttetrinns automatgir­kasse, som kan vaere nyttig på landeveisk­jøring.

– Nå fikk jeg ikke testet alle girene på grunn av ha stighetsbe­grensninge­r på veien vi har kjørt, men den girer behagelig, lunt og fint. Motor og girkasse er jo litt av det vi er vant med fra Peugeot, så det er jo ikke helt nytt for meg. Samtidig har de valgt en litt annen girhendel-variant, hvor de har valgt et lite hjul for å frigjøre plass i midtkonsol­len, noe jeg synes var lurt. Man bruker jo ikke så mye girspaken lengre når du er på automatgir­ene, sier Støle.

HAN SYNES også det var moro å teste kjørekonso­llene, og føler at bilen var god til å holde seg på riktig side av filen.

– Samtidig var de godt oppmerket med ny asfalt og gode striper, så den klarte seg bra i filen. Cruise-kontrollen var også grei, bare du fant ut av hvor knappene var. Det er ganske mange knapper her, litt mer enn hva jeg er vant med mine biler i det siste. Finner du ut hvor de er, så er de jo greie å håndtere, sier Støle.

– Hva likte du best med denne bilen?

– Det første jeg tenker på er setene. De var gode, kanskje hakket mykere enn i en Peugeot. Franske biler var jo tidligere kjent for å ha ganske myke seter, men de er ikke like myke lengre, sier Støle.

HAN ER til vanlig daglig leder ved Lyngdal Karosseri & Auto og jobber mye med Peugeoter, men han føler ikke det er stor forskjell på bilene. – Men det er litt på modelltype­r. Dette er jo en typisk middelklas­sebil, men virker romslig og grei med god takhøyde og bagasjepla­ss. Samtidig er det litt uvant med en bil med tradisjone­lt speedomete­r. Jeg er vant med at man har litt mer headup display nå, sier Støle.

– Hvordan er det for deg å teste en bil til en konkurrent?

– Det synes jeg bare er positivt. Det hender ofte at man får gjort det. Selv om det ikke er like mye lokalt, så hender det ganske ofte når man er på samlinger og lanseringe­r av nye modeller at man får testet dem opp mot hverandre. Men det er moro og generøst av Bilservice å la en konkurrent teste bilen, for jeg må nok innrømme at jeg ikke kommer til å kjøpe denne bilen selv, sier Støle.

Samtidig oppfordrer han folk til å prøve forskjelli­ge biler før de bestemmer seg for en.

– Det er mye flott å kjøre, og man får en litt annen opplevelse når man setter seg inn i en bil for å kjøre. Man må finne den bilen som passer, både i forhold til drivlinje og størrelse, sier

 ??  ?? Den nye Ford Focus.
Den nye Ford Focus.
 ??  ?? Slik ser bilen ut innvendig.
Slik ser bilen ut innvendig.
 ??  ?? Den nye Ford Focus bakfra.
Den nye Ford Focus bakfra.
 ??  ?? Lars Magne Støle synes det den nye Ford Focus var god å kjøre.
Lars Magne Støle synes det den nye Ford Focus var god å kjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway