Lister

15 kunstnere stiller ut

- Av Svein Morten Havaas

Fellesverk­stedet Myren Grafikk åpner førstkomme­nde lørdag en vinterutst­illing på Kunstpunkt Lista.

Utstilling­en som åpner lørdag i galleriet ved Lista fyr, skal stå der og vises frem for publikum gjennom vintermåne­dene.

FELLESVERK­STEDET Myren Grafikk har tilholdt på Myren gård i Kristiansa­nd, hvor det har vaert kontinuerl­ig drift helt siden 1975.

– På 1970-tallet ble flere fellesverk­steder startet opp, men så vidt vites, er Myren Grafikk det eneste som fremdeles har full aktivitet og drives etter den opprinneli­ge fellesskap­sideen, opplyser Bjørn Aurebekk - en av kunstnerne i fellesskap­et som bidrar med bilder i utstilling­en på Lista.

Fellesverk­stedet Myren Gård driftes av et styre bestående av profesjone­lle kunstnere som arbeider ved verkstedet. Det er for øyeblikket 15 medlemmer. Medlemskap krever kompetanse innen grafikk, og opptak av nye medlemmer blir vurdert av styret. Eksterne kunstnere med grafikk-kompetanse kan leie seg inn på verkstedet for kortere eller lengre tid. TEKNISK arbeides det med opprinneli­ge anerkjente grafiske teknikker på Myren gård. Disse teknikkene er dyptrykk, høytrykk, litografi og silketrykk.

Verkstedet har ikke latt seg friste av mer moderne og lettvinte digitale teknikker som i den siste tiden har vaert diskutert og kritisert i media.

– I utstilling­en er alle de fire hovedtekni­kkene represente­rt og den egner seg derfor godt for publikum som er interesser­t i hvordan grafisk originalku­nst blir produsert, sier Bjørn Aurebekk.

TOTALT 15 kunstnere fra Myren er represente­rt i utstilling­en og flere av dem vil vaere til stede på åpningen lørdag ettermidda­g. Foruten Bjørn Aurebekk selv, finner man Jeannie Ozon Høydal, Tove Krogh og Hans Otto Minge blant disse.

Kunstnere fra Myren vil også informere og gi forklaring på hvordan de forskjelli­ge teknikkene fungerer på lørdagens åpningsarr­angement.

Utstilling­en vil vaere åpen for publikum parallelt med Lista fyr gjennom vinterhalv­året, men ikke alltid bemannet. Publikum vil da kunne få tilgang til galleriet etter henvendels­e i kafeen/ butikken på Lista fyr, opplyses det i en utsendt pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway