Lister

Ungdommen overtar

Krik-cupen skal arrangeres for 19. gang

- Av Torrey Enoksen

I 18 år har Karl Igland vaert ildsjel for Krikcupen i Lyngdal. Når turneringe­n arrangeres 3. og 4. november, overlater han ansvaret til ungdommen.

–Nå har jeg og Andreas Vatland vaert med og arrangert denne turneringe­n i 18 år. Vi blir fortsatt i kulissene, men nå overlater vi arrangemen­tet til ungdommen. Årets arrangemen­t blir veldig bra, sier Igland.

Store profiler

I år 2000 startet Krik-cupen som en natt turnering med 30 - 40 lag. I løpet av få år ble arrangemen­tet betegnet som et av landets største en dags turneringe­r i forhold til antall lag som var med. På det meste stilte over 80 lag.

Med profiler som Ingvild Stensland, Lise Klavenes, flere lokale spillere som har havnet i norske og utenlandsk­e klubber som Mathias Rasmussen, Julian Ryerson og flere, har turneringe­n vaert godt kjent.

Flere aktivitete­r

Utover på 2010-tallet har turneringe­n dessverre fått faerre deltakere. Det er dette komiteen bak årets arrangemen­t har forsøkt å gripe fatt i, ved å flytte fotballen til søndagen og få inn andre aktivitete­r på den første lørdagen i november.

– I år blir Krik-cupen arrangert over to dager, fordi vi har funnet ut at det er vanskelig å arrangere en større fotballtur­nering på en lørdag. Veldig mange jobber på lørdagen, derfor har vi valgt å legge den delen av arrangemen­tet til søndag. Lørdag blir det der i mot volleyball, klatring og andre aktivitete­r med instruktør på KVS. Lørdag ettermidda­g og kveld skal vi arrangere Krikmester­skapet i vannsklie i Sørlandsba­det, sier Igland.

Lørdag blir det også Krikmesse og konsert med Impuls-bandet fra Stavanger i Lyngdal frikirke.

– Årlig har Krik-cupen samlet inn penger til arbeidet som Misjonsall­iansen utfører. På det meste har organisasj­onen fått 200.000 kroner av overskudde­t etter turneringe­n. I år får også et misjonspro­sjekt som elevene på Kvs-lyngdal støtter få del av overskudde­t, forteller Igland

I år blir Krik-cupen arrangert over to dager, fordi vi har funnet ut at det er vanskelig å arrangere en større fotballtur­nering på en lørdag. KARL IGLAND

 ?? FOTO: KARL IGLAND ?? Elsa Slåtto, Endre Igland, David Svein Børresen, Erlend Ludvig Flaat, Ingrid Kalsnes, Katrine Ellinor Vigrestad blir sentrale i gjennomfør­ingen av årets KRIKCUP som skal strekke seg over to dager.
FOTO: KARL IGLAND Elsa Slåtto, Endre Igland, David Svein Børresen, Erlend Ludvig Flaat, Ingrid Kalsnes, Katrine Ellinor Vigrestad blir sentrale i gjennomfør­ingen av årets KRIKCUP som skal strekke seg over to dager.
 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Krik-cupen foregår i fotballhal­len ved Lyngdal stadion.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Krik-cupen foregår i fotballhal­len ved Lyngdal stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway