Lister

Glad for å hjelpe

Bøssebaere­re ble godt mottatt

- Av Cecilie Nilsen

– Det er fint å på denne måten kunne bidra til Tvaksjonen, smiler Anette Marlén Maberg.

Hun gikk dør til dør fra Grønhaug til Elle med mann og fire barn under søndagens Tv-aksjon.

– Vi har vaert bøssebaere­re flere tidligere år. I år ble vi ikke ringt opp, men ønsket likevel å gå, forteller Anette Marlén Maberg. Da bøssene ble delt ut på Herredshus­et i Vanse, troppet familien Maberg opp og fikk den siste ruta som var ledig i Vanse.

–I tillegg til å kunne bidra til Tv-aksjonen er det også litt moralske tanker i dette for oss. For ungene sin del er det fint å se at man kan hjelpe andre, og jeg håper at de kan laere litt av å gå som bøssebaere­re. Det er også en fin aktivitet på en søndag, så det er bare vinn-vinn, smiler Maberg.

Godt mottatt

De fire barna, Irma-dorthea, Anna-olea, Ruth-lina og Aksel-olander banker pent på hos familien Steinar Heskestad på Grønhaug. Heskestad åpner, og gir gladelig til de blide bøssebaere­rne utenfor døra. Videre kjører familien Maberg lenger innover Elledalen til flere glade givere.

– Til folk som trenger det

På Herredshus­et har alle bøssene blitt delt ut til alle bøssebaere­rne. I tillegg til bøssa får alle også kaffe, twist og en hjemmebakt kanelsnurr med seg i hånda. Komitémedl­em Margrethe Østhassel fra Farsund kirkelige fellesråd synes det er fint at årets Tv-aksjon får til arbeidet til Kirkens Bymisjon - et arbeid hun mener mange kan kjenne seg igjen i.

– Dette er et formål som alle vet om, og som ikke er langt fra oss. Tidligere år har det gjerne vaert litt kritikk for at formålene er så langt unna Norge, men årets penger går til folk som trenger det i Norge. Jeg tror derfor at det blir veldig god oppslutnin­g om Tv-aksjonen i år, sier Østhassel, og fortsetter:

– Arbeidet til Kirkens Bymisjon handler om noe som favner alle. De har mange gode arrangemen­t og aktivitete­r som inkluderer de svakeste i samfunnet. Alle har også mulighet til å bidra i deres arbeid. Tv-aksjonen i år handler om å hjelpe våre ensomme, våre syke, våre eldre, våre nye landsmenn og de svakeste. Det er et meningsful­lt tema for Tv-aksjonen, og jeg har som sagt stor tro på god oppslutnin­g.

Et formål som alle vet om. MARGRETHE ØSTHASSEL

 ??  ?? Anna-olea (med bøssa), Ruth-lina og Aksel-olander på armen til mamma Anette Marlén Maberg, samt Irma-dorthea bak mamma, gikk fra dør til dør som bøssebaere­re for Tv-aksjonen. Her er de på besøk hos Steinar Heskestad på Grønhaug.
Anna-olea (med bøssa), Ruth-lina og Aksel-olander på armen til mamma Anette Marlén Maberg, samt Irma-dorthea bak mamma, gikk fra dør til dør som bøssebaere­re for Tv-aksjonen. Her er de på besøk hos Steinar Heskestad på Grønhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway