Lister

Ble kastet av bussen to ganger

Betalingsa­ppen virket ikke

- Av Karl Birger Saelør

– Jeg har aldri følt meg så dum noen gang. Mulig sjåføren trodde jeg var en sniker eller en gammel, senil gubbe, sier Skråmestø og rister på hodet da vi møter ham dagen etter.

Den spreke pensjonist­en fra Farsund skulle ta bussen fra Amfi Farsund til Arendal klokken 07.40. Han skulle dryppes i det ene øyet sitt og hadde time klokken 12.

Lite hyggelig sjåfør

–Jeg har lastet ned betalingsa­ppen, men den virket ikke på bussen. Derfor ba jeg på vanlig måte om å få betale med kort, men det var ikke mulig. Det var nemlig ikke betalingst­erminal på bussen. Sjåføren ville ikke hjelpe meg, og jeg ble bedt om å forlate bussen rimelig kjapt. «Kom deg ut herfra», sa sjåføren temmelig høyt, sier Skråmestø.

– Hva gjør jeg nå. Jeg har en viktig time på sykehuset i Arendal som jeg må rekke, tenkte jeg, sier Skråmestø.

Han gikk til bussen som kom bak, og sjåføren her var adskillig mer hyggelig og behjelpeli­g.

– Jeg fikk beskjed om å gå tilbake til den første bussen, og si at jeg skulle betale i Lyngdal, men da var bussen allerede begynt på runden rundt Amfi Farsund, sier Skråmestø.

Kastet ut igjen

Han stilte seg da opp for å få stoppet bussen da den kom tilbake igjen. Bussen stoppet, men det var kun for å slippe av en person.

– Jeg fikk benet innenfor, men fikk verken sagt eller gjort noe mer, før sjåføren hylte «nei, nei, nei, kom deg ut». Døren gikk i lås og jeg ble hengende delvis fast i døra, før bussen kjørte avsted over Farøybroa og jeg ble stående igjen, sier Karl Johan Skråmestø.

Da var gode råd dyre. Skråmestø valgte å kjøre selv til Kristiansa­nd og tok bussen videre derfra til Arendal. Etter å ha vaert på sykehus tok han bussen tilbake til Kristiansa­nd. Her satt han og ventet noen timer til han følte at synet fungerte bra på begge øynene og han kunne kjøre hjemover.

Ønsker unnskyldni­ng

– Dette burde helt klart ha vaert løst på en mer smidig måte. At en bussjåfør behandler en kunde på en sånn måte hører ingen plass hjemme. Jeg hadde satt stor pris på å få en unnskyldni­ng fra den aktuelle sjåføren, sier Karl Johan Skråmestø.

Mens han satt på bussen mellom Kristiansa­nd og Arendal ringte 75-åringen til Sørlandsru­ta.

– Jeg fikk pratet med en person som beklaget den uheldige episoden veldig. Han var veldig lei seg på Sørlandsru­tas vegne, sier Karl Johan Skråmestø.

I løpet av få minutter ble Karl Johan Skråmestø (75) grytidlig torsdag morgen kastet av samme bussen to ganger. Jeg har aldri følt meg så dum noen gang. Mulig sjåføren trodde jeg var en sniker eller en gammel, senil gubbe. KARL JOHAN SKRÅMESTØ

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway