Lister

Sjåføren skal ha fått et illebefinn­ende

- Av Olav Hoel og Mona Wikøren

Etter det Lister erfarer jobber politiet ut fra en teori om at sjåføren av ulykkesbus­sen skal ha fått et illebefinn­ende.

Bussen krasjet i et autovern på fylkesvei 42 nord for Rom, like etter avkjørsele­n mot Kvås, fredag klokken 13.05. I bussen var det 40 skoleeleve­r fra Bogafjell skole Sandnes. En av disse, en mindreårig jente, ble fredag vurdert som alvorlig skadet. Tilstanden var da stabil. Ytterliger­e en jente ble, også hun mindreårig, ble lettere skadet.

– Vi ønsker å få avhørt sjåføren så fort som mulig, så dersom det er mulig å få til et avhør av sjåføren i helgen, så vil dette bli gjort. Jeg er selv ikke på jobb denne helgen, så dette vil bli håndtert av de som er på kontoret. Blir det gjennomfør­t noe avhør i helgen, så kan jeg uttale meg om det til uken, sa lensmann Jan Terje Aas til Lister lørdag ettermidda­g.

Aas vil verken bekrefte eller avkrefte at bussjåføre­n skal ha fått et illebefinn­ende.

– Førerkorte­t er rutinemess­ig midlertidi­g beslaglagt, noe som er vanlig i saker med alvorlige trafikkuhe­ll hvor saken er uavklart, sier Aas til Lister.

Alle elevene som var ombord i bussen ble sjekket av helse og tatt hånd om av kommunens kriseteam. Sandnes kommunes psykososia­le team møtte elever og foreldre på Bogafjell skole da de kom hjem fredag kveld.

Sjåføren av ulykkesbus­sen i Lyngdal fredag ettermidda­g vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Man kan se at sammenstøt­et med autovernet har vaert ganske kraftig.
FOTO: BJØRN HOEL Man kan se at sammenstøt­et med autovernet har vaert ganske kraftig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway