Lister

Åpnet ladestasjo­ner

Farsund kommune har nå åtte ladestasjo­ner for elbiler

- Av Bjørn Hoel

– Vi må forberede oss på det grønne skiftet, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Fredag var Abrahamsen med på markering av at Farsund har fått to nye elbil-ladestasjo­ner. Den ene befinner seg ikke så langt fra bingoen i Vanse, som allerede har vaert i bruk en stund. Den andre er montert ved den store parkerings­plassen foran Coop Extra på Gåseholmen i Farsund.

– Egentlig er det to ladestasjo­ner på Gåseholmen i Farsund. Den ene er en såkalt hurtiglade­r, hvor det tar omtrent halvparten av tiden å lade. Vi skal også sette opp ordentlige skilt så det blir enkelt å finne fram, sier teknisk sjef, Sten Otto Tjørve.

Trenger måler

Han minner samtidig om at stasjonen i Farsund, som er klar til bruk, ikke kan brukes før man har fått et måleappara­t fra Agder Energi. Men det er kun snakk om dager før det er på plass, ifølge Tjørve.

Til sammen har Farsund kommune åtte ladestasjo­ner på ulike steder i kommunen, to av dem er hurtiglade­re. I tillegg finnes det noen private

Men kommunen har ikke tenkt å stoppe der.

– De neste stedene vi har planlagt ladere på er Lista fyr og Nordberg fort. Men det kan først skje når vi får bygget om trafostasj­oner. Det største problemet er egentlig tilgjengel­igheten på strøm, sier han.

Koster 1,5 millioner

Ladestasjo­nene som er montert i Farsund og Vanse koster kommunen 1,5 millioner kroner. I tillegg har de fått Enovatilsk­udd på 400.000.

– Det er viktig å vaere med på å legge til rette for at de som bor i Farsund og besøkende med el-biler kan få ladet bilen sin, påpeker ordfører Arnt Abrahamsen på sin side.

Han minner om at omtrent 20 prosent av bilparken nå er elektrifis­ert.

I tillegg til ladestasjo­nene på Gåseholmen og Vanse er det også montert stasjon på Farøy.

– For kommuner som ikke ligger langs E39 så er vi ganske gode. Men vi skal ikke stoppe der. Det største problemet er tilgjengel­igheten på strøm, sier Tjørve.

Grønn bevissthet

Han forteller dessuten er Farsund kommune har stor bevissthet i forhold til å tilnaerme seg det grønne skiftet.

– Alle nye varebiler vi kjøper inn til kommunen er for eksempel elektriske, sier Tjørve.

De neste stedene vi har planlagt ladere på er Lista fyr og Nordberg fort. STEN OTTO TJØRVE, TEKNISK SJEF I FARSUND KOMMUNE

 ??  ?? Ordfører Arnt Abrahamsen fyller strøm på el-bilen til havnefogd Tom Egil Ravndal. Bak sees montør fra Otera Ebbe Petersen, Tom Egil Ravndal og Sten Otto Tjørve.
Ordfører Arnt Abrahamsen fyller strøm på el-bilen til havnefogd Tom Egil Ravndal. Bak sees montør fra Otera Ebbe Petersen, Tom Egil Ravndal og Sten Otto Tjørve.
 ??  ?? Man kan lade bilen to steder fra denne stasjonen på Gåseholmen.
Man kan lade bilen to steder fra denne stasjonen på Gåseholmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway