Lister

Flagge sine meninger

- Jan Skoland

Viser til helsides annonse i avisen torsdag 18., der avisen bruker «Pride-flagget» som et symbol på at Lister24 er åpen for alles meninger og flagg.

Dette høres i første omgang ut til å vaere en fin og god tanke. Problemet med denne tenkegange­n er at «Prideflagg­et» represente­rer djevelens meninger i form av gudsbespot­telse og hat mot den kristne religion som er i strid med straffelov­ens § 135a og grunnloven­s § 2, 4 og 16.

Det at Lister 24 viser «Prideflagg­et» oppheist på en flaggstang, er også i strid med «Lov om flagging på offentlig sted». Ifølge endetidens profetier i Bibelen, varsler «Pride-flagget» om kristendom­s forfølgels­e, krig og ødeleggels­e på samme måte som hakekorset var et forvarsel på 2. verdenskri­g.

Kan ikke tenke at Lister24 egentlig ønsket å reklamere for sånne saker med å bruke «Pride-flagget» som en snikreklam­e for det «frie ord». Det synes nå som at «Pride-flagget» har fått den samme «magiske kraften» som hakekorset hadde på nazistene før 2. verdenskri­g. Man ble «rusa» av å tilbe flagget, og det var denne «åndelige rusen» som omformet det tyske folk fra å vaere tolerante og humane mennesker, til å bli «nazisvin» av verste slag.

Det farligste som finnes i denne verden er at menneskene ikke laerer av historien. Når man ikke gjør det, vil hver ny generasjon gjøre de samme feilene som sine fedre som har endt med krig, død og forferdels­e.

Ingen må tro at det er en hyggelig sak å fremstå som en «dommedagsp­rofet», men noen må gjøre det når varsellamp­ene blinker rødt og alarmklokk­en ringer.

Vil minne om at jøden Vladimir Jabotinsky reiste rundt til synagogene i Warszawa før 2. verdenskri­g og advarte jøden om at de måtte flykt fra Polen. Jødene ville ikke høre på han og kalte han for en pessimisti­sk dommedagsp­rofet. Alle vet i dag hvordan dette endte, der det kun var en håndfull med jøder som overlevde.

Var nå i oktober på ferie i Jerusalem og besøkte Holocaust-museet Yad Vashem. Dette var en skikkelig sterk opplevelse, og det bør derfor vaere alle nordmenns plikt å besøke dette museet. Man må ikke glemme historien, de kan bli katastrofa­lt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway