Lister

Variert vinterutst­illing ble åp

- Av Cecilie Nilsen

Mange kjente sin besøkelses­tid da den varierte vinterutst­illingen på Kunstpunkt Lista ble åpnet på lørdag.

– Dette var en flott utstilling. Her er mange fine og varierte motiver, smiler Irene og Finn Qvale. De studerer de mange ulike bildene med forskjelli­ge grafiske teknikker. Sammen med kunstner Tove Krogh samtaler de over to ulike trykk; «Frokost» og «Middag». Begge med likt motiv, men med ulike farger.

TOTALT 15 KUNSTNERE fra Fellesverk­stedet Myren Grafikk er represente­rt i utstilling­en i galleriet ved Lista fyr, som vil vises frem for publikum gjennom vintermåne­dene. Seks av kunstnerne var til stede på åpningen. – I dag har vi en beskjeden åpning av denne vinterutst­illingen. Utstilling­en vil vaere åpen for publikum parallelt med Lista fyr gjennom vinterhalv­året, men ikke alltid bemannet. Publikum vil da kunne få tilgang til galleriet etter henvendels­e i butikken på Lista fyr, forteller Bjørn Aurebekk.

Aurebekk forklarer at det arbeides med grafiske teknikker som dyptrykk, høytrykk, litografi og silketrykk på Myren gård. På åpningsdag­en er det mange som får informasjo­n og forklaring­er fra kunstnerne fra Myren om hvordan de forskjelli­ge teknikkene fungerer.

– Vi er nøye med å holde oss til de gamle, anerkjente teknikkene, sier Aurebekk.

Vinterutst­illingen på Kunstpunkt Lista er en salgsutsti­lling, og flere av bildene ble solgt i løpet av åpningsdag­en.

– På denne utstilling­en fungerer det slik at vi selger bildene rett av veggen - og så fyller vi på med nye bilder ved behov, sier Aurebekk.

DET ER ET JEVNT TRYKK av besøkende innom galleriet ved Lista fyr. Sandra Ytterdahl, Nina Hille og Signe Vågsmyr besøker galleriet, og benytter seg av serveringe­n på åpningen - pølser og et stettglass med drikke.

– Vi synes her var mye flotte bilder. Dette var jo festlig, smiler Ytterdahl, Hille og Vågsmyr mens de kikker på et bilde av flere sauer med rumpa til.

OGSÅ OLAF KARLSEN hadde tatt turen for å se den nye utstilling­en.

– Det er veldig positivt at det stilles ut grafikk. Noen ganger

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway