Lister

Miniputten­e koste seg på fotballcup

Cirka 90 barn mellom seks og ni år deltok på Alcoa cup Jan Willy Johnsen: – Det er en fin gjeng

- Av Olav Hoel

Miguel Vintland (7) var blant de omlag 90 miniputten­e som koste seg på Alcoa cup lørdag.

– Det er fint å vaere her. Det jeg liker best er å score mål. Til nå har jeg scoret fire mål på tre kamper, sier Vintland, som begynte på fotball i fjor og legger til:

– Forhåpentl­igvis kommer vi til å vinne flere kamper i dag,

– Hva er det beste med å vaere med på turneringe­r som dette?

–Det er å spille kamper, sier Vintland.

Også Herman Grønås Johnsen trivdes på turneringe­n, hvor han spilte på lag sammen med Elias Tajjour, Casper Ødegaard, Theodor Iddeland og Noah D. Andersen.

– Det er gøy å vaere her og spille fotball og score mål. Når vi ikke spiller kamper, er jeg rundt med venner. Også i pausene blir det å spille litt fotball, sier Grønås Johnsen.

– De er ivrige

Trener Jan Willy Johnsen ledet 7-åringene i denne turneringe­n og er også trener for dem til vanlig. Under denne turneringe­n har de derimot delt opp laget i flere lag. Han har bare gode ord å si om guttene.

– Det er et veldig fint lag. De er ivrige, spiller bra og er greie med hverandre. Det er en fin gjeng, og de ser ut til at de har det gøy her, både når de spiller kamp og i pausene. Jeg tror nesten de har det like gøy i pausen som når de under kamp, sier Johnsen.

– Ser du noen talenter her?

– Det er mange talenter. Jeg tror alle har sitt eget talent, på sin måte. Samtidig er det noen som er veldig gode, sier Johnsen.

Cirka 90 spillere

Også Jonas Arvid Gauvik Ytterdahl er godt fornøyd med turneringe­n. Da Lister24 møtte ham, hadde laget hans akkurat vunnet 7–1 og tatt sin tredje strake seier i turneringe­n. Og enda var ikke siste kamp spilt.

– Det er ganske gøy å vinne alle kampene. Det har vaert kjempebra å spille. Det beste

med å vaere her er jo å spille fotball, sier Gauvik Ytterdahl. Alcoa cup har blitt arrangert også tidligere, og er ment som en avslutning på fotballses­ongen for de yngste spillerne.

– Nå hadde vi en hyggelig avslutning på Lista ungdomssko­le på onsdag, men dette er en turnering som avslutter kampene nå i høst. Vi er cirka 90 spillere mellom seks og ni år, og består av lag fra Spind IF, FIL og IK Borhaug. I tillegg hadde også Moi et sterkt ønske om å bli med, noe vi har sagt ja til. De andre lagene ser også ut til å sette pris på å ha dem med, sier Karl Johan Skråmestø, som er en av arrangøren­e.

Jeg tror alle har sitt eget talent, på sin måte. JAN WILLY JOHNSEN, TRENER

 ??  ?? Herman Grønås Johnsen i aksjon mens lagkamerat­ene Theodor Iddeland (t.v) og Elias Tajjour (t.h) følger med.
Herman Grønås Johnsen i aksjon mens lagkamerat­ene Theodor Iddeland (t.v) og Elias Tajjour (t.h) følger med.
 ??  ?? Uten mat og drikke .... ! Underveis i turneringe­n var det pizza til alle deltakerne.
Uten mat og drikke .... ! Underveis i turneringe­n var det pizza til alle deltakerne.
 ??  ?? Miguel Vintland i fint driv.
Miguel Vintland i fint driv.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway