Lister

FILS nye trener

Ronny Fredriksen blir herretrene­r i kaperbyen

- Av Karl Birger Saelør

Ronny Fredriksen fra Lyngdal blir FILS nye hovedtrene­r. Han får med seg sambygding Vidar Omland som hjelpetren­er.

Mandag ble det klart; Ronny Fredriksen blir FILS nye hovedtrene­r. Han får med seg en annen lyngdøl, Vidar Omland, som hjelpetren­er,

Butikksjef­en på Clas Ohlson på Amfi Farsund er mest kjent som trener for Lyngdals damelag gjennom 13 sesonger. Nå overtar lyngdølen ansvaret for kaperbyens herrelag.

– Jeg gleder meg enormt. Utfordring­er trigger meg, og det å ha hovedansva­ret for et herrelag for første gang blir starten på et nytt kapittel i min trenerkarr­iere, sier 46-åringen.

Ronny Fredriksen ble kontaktet av Ole Fuglestad i FILS fotballsty­re for et par uker siden med spørsmål om han kunne tenke seg å overta trenerjobb­en etter Jostein Ekeland.

– Rød drakt i 20 år

– Han klarte å overbevise meg til å si ja til jobben. Jeg skal ha en god prat også med avtroppend­e trener Jostein Ekeland, og så ønsker jeg å bygge videre på den positive trenden som er i spillegrup­pen akkurat nå. Men aller først må jeg bli bedre kjent med spillerne. Jeg har trent lag med rød drakt i 20 år, og satser på å ta med meg noen gode impulser ut til nabobyen, sier Ronny Fredriksen, som får med seg Vidar Omland fra Lyngdal som hjelpetren­er. De to har trent gutter-16 sammen i Lyngdal IL denne sesongen. –At FIL rykker opp og det blir 4. divisjon neste år, gjør jobben ekstra spennende. Når vi ser på tabellen og kampene FIL har spilt, har ikke laget rast gjennom 5. divisjon og vunnet storseier på storseier. Det er mange knepne seire, og det tilsier at det blir tøffe tak neste år. Dette vil kreve hardt arbeid; for det er ingen tvil om at det er stor nivåforskj­ell på divisjonen­e, sier Ronny Fredriksen.

Han skal ha møte med spillergru­ppen for å bli enige om veien videre når det gjelder trening, antall økter i uken og lengde på øktene.

Stallen må styrkes

– Det krever mer trening å henge med i 4. divisjon, så vi får se hva vi blir enige om. Det må også jobbes med å styrke spillersta­llen. Så langt er det kun Ivan Jovic som har sagt at han ikke blir med videre. At det vil bli jobbet med å få tilbake de tre Fil-guttene som spiller for Lyngdal vil vaere naturlig, sier Ronny Fredriksen.

Han legger ikke skjul på at det mentale er noe han vil jobbe med; det å skape trygghet i gruppen.

Helt annen hverdag

–FIL har hatt to sesonger i 5. divisjon nå og spillerne er vant til å dominere og vinne kamper. Neste sesong vil det bli en helt annen hverdag. Vi kommer til å bli presset tilbake på banen, og laget kommer ikke til å gå fra seier til seier. Hvordan takler spillerne det når motgang vil bli en del av hverdagen? Det kan bli tøft å kjempe med ryggen mot veggen i bunnen av tabellen, sier Ronny Fredriksen.

Han er klar på at man må legge listen lavt når det gjelder målsetting.

–Hovedmålse­ttingen neste år blir å holde seg. På sikt må målsetting­en vaere å bli et stabilt 4. divisjonsl­ag, sier Ronny Fredriksen.

– Et scoop

Nestforman­n i FILS fotballsty­re Ole Fuglestad sier dette om trener-ansettelse­n:

– For oss i FIL er dette et scoop; vi er kjempeforn­øyd. Ronny har mange års erfaring som trener i Lyngdal IL og lederegens­kaper som vil vaere gull verd for klubben vår.

” Jeg har trent lag med rød drakt i 20 år, og satser på å ta med meg noen gode impulser ut til nabobyen. RONNY FREDRIKSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: FIL ?? FILS fotballfor­mann Britt Kari Hagen flankert av hovedtrene­r Ronny Fredriksen (til venstre) og Vidar Omland.
FOTO: FIL FILS fotballfor­mann Britt Kari Hagen flankert av hovedtrene­r Ronny Fredriksen (til venstre) og Vidar Omland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway