Lister

Prisnomine­rt

Lyngdøl og kvindøl nominert til hver sin pris

- Av Torrey Enoksen

Både lyngdøl Aslak Andersen og kvindøl Torhild Kvinlaug kan bli årets ledere på Sørlandet.

Aslak Andersen fra Lyngdal og Torhild Kvinlaug fra Kvinesdal er nominert til henholdsvi­s prisen som årets unge leder og årets kvinnelige leder på Sørlandet.

– Det var veldig hyggelig å få denne nominasjon­en, men det er de flinke folkene rundt meg som jobber som et team i dette firmaet, som sørger for at selskapet leverer. Det er en veldig stor operasjon å lede en bedrift, og alle er med og bidrar til selskapets beste, sier Andersen til Lister.

Leder 190 ansatte

I helgen ble nominasjon­ene for årets ledere som Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n står bak presentert. Konferanse­n Lederløfte­t skal holdes i Kristiansa­nd 25. oktober.

Andersen er sammen med Nina Johansen i Blivakker og banksjef Mats Sandvik i Nordea Kristiansa­nd.

For mange i Lyngdal, er Andersen nok mest kjent som sanger og musikant i gruppen «SUM – Seriøse Unge Menn» tilbake på 2000-tallet.

Siden august i år har Aslak Andersen vaert daglig leder av Otera Infra AS. Andersen blir karakteris­ert som en svaert kunnskapsr­ik leder.

Otera Infra driver med utbygging, drift og vedlikehol­d av infrastruk­tur tilknyttet elforsynin­gen og distribusj­on av elektrisk kraft. Selskapet har 190 ansatte med hovedkonto­r i Kristiansa­nd.

Andersen har tidligere erfaring som økonomisje­f i Otera Infra AS, samt forretning­sutvikling og investerin­ger i blant annet Agder Energi Venture AS.

Eneste offentlige

Kvinlaug er den eneste nominerte som tilknyttet offentlig sektor som er nominert til prisen «Årets kvinnelige leder».

De to øvrige som er nominert i kategorien årets kvinnelige leder er Hilde Buene Mjaaland som leder Norgesener­gi og Bente Heimdal fra National Oilwell Varco.

Som enhetslede­r har Kvinlaug i dag ansvar for 74 årsverk fordelt 120 ansatte på fem ulike avdelinger rundt om i Kvinesdal.

Snudd sykefravae­ret

Ifølge juryens begrunnels­e har Kvinlaug jobbet målrettet for å forbedre resultater i enheten. Hun har snudd økonomien i enheten fra store røde tall til en enhet som drives i balanse og overskudd.

Sykefravae­ret har aldri vaert så lavt, og i følge virksomhet­splan og medarbeide­rundersøke­lser så gjenspeile­r det seg i stor trivsel blant de ansatte.

Hun har en bachelor i sykepleier og flere års erfaring som sykepleier før hun begynte i Kvinesdal Kommune. I tillegg er hun utdannet innenfor helseledel­se ved Høgskolen innlandet, og holder i dag på med en MBA ved Universite­tet i Agder.

” Det var veldig hyggelig å få denne nominasjon­en. ASLAK ANDERSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: KJELL INGE SØREIDE ?? Aslak Andersen er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n nominert til prisen som årets unge leder.
FOTO: KJELL INGE SØREIDE Aslak Andersen er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n nominert til prisen som årets unge leder.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Torhild Kvinlaug er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n nominert som årets kvinnelige leder.
FOTO: PRIVAT Torhild Kvinlaug er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n nominert som årets kvinnelige leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway