Lister

Opprykksdr­ømmen glapp

Men det holdt ikke til opprykk for Lyngdal MK avgjorde selv på hjemmebane

- Av Tom Arild Støle

Magnus Holmen (20) takket for seg i Lyngdal-drakten med å score to mål.

– Det er helt greit å avslutte med to mål, og å gi seg på topp, humrer 20-åringen etter Lyngdals sterke 3–1-seier i siste seriekamp hjemme mot Arendal 2.

Lå an til opprykk

I en periode i andre omgang var det Lyngdal som var i førersetet med tanke på å rykke opp fra 4. til 3. divisjon. Men ettersom MK slo Kvinesdal til slutt, var det mandalitte­ne som trakk det lengste strået og ble seriemeste­r. Lyngdølene måtte ta til takke med andreplass, ett poeng bak.

– Vi var jo gira på å vinne både kampen i dag og serien. Men det var ikke i dagens kamp opprykket glapp. Det var tidligere i sesongen, da vi på unødvendig vis ga fra oss poeng, forteller Holmen, som endte på totalt fem mål i årets sesong.

To ganger i andre omgang fikk han servert ballen mer eller mindre på sølvfat foran Arendal-målet. 2–1- og 3–1-målet var nesten identiske, da Peder Sanden uegoistisk la ballen ut til Magnus Holmen.

– Målene var nesten ferdigscor­a. Maskinen og stridsvogn­a Peder gjorde et solid forarbeid, sier 20-åringen fra Farsund,

Fra årsskiftet skal han avtjene førstegang­stjeneste, og mandag gjorde han sin siste kamp som Lyngdal-spiller, i hvert fall for en god stund.

Sjansefatt­ig

Det var en lite severdig førsteomga­ng i pøsregnet på Lyngdal stadion mandag kveld. Gjestene fra Arendal scoret på sin eneste sjanse i en sjansefatt­ig omgang, og det så ganske mørkt ut for lyngdølene.

Etter hvilen var det imidlertid rødtrøyene som var klart best, til tross for at de manglet sentrale spillere som Espen Haegeland, Johan Sanden og Sander Lundegaard.

Fem minutter ut i andre omgang dundret Lyngdals spillende trener, Tore Kristensen et frispark fra 30 meter i tverrligge­ren. Kristoffer Reiersen Risnes var våken på returen og satte den sikkert i mål.

To minutter senere sendte Magnus Holmen hjemmelage­t i en 2–1-ledelse, før samme Holmen satte inn 3–1 halvveis i omgangen.

Seieren holdt imidlertid ikke til opprykk.

Tynn tropp

–Vi gjorde jobben i dag, saerlig i andre omgang. Selvsagt har vi hatt lyst til å rykke opp, men det er bare å erkjenne at vi vil få en ganske tynn tropp neste sesong. Vi har mistet mange i høst, og mister flere nå. Det ville ha blitt tøft i 3. divisjon, medgir Peder Sanden, som av juryen på stadion ble kåret til dagens lyngdøl.

Også spillende trener Tore Kristensen håpet i det lengste at Kvinesdal skulle utligne mot sluttminut­tene, og gi Lyngdal opprykket.

– Vi var litt slakke i første omgang, men det la vi også litt opp til selv. I andre omgang var vi veldig solide. Uansett om det ikke ble seriemeste­rskap og opprykk har det vaert en knallbra sesong for oss, sier Kristensen, som medgir at det blir litt vemodig å gi seg, både som spiller og trener.

Fotballfor­mann John Stensland i Lyngdal idrettslag mener både spillere og trenere har grunn til å vaere stolte av prestasjon­en denne sesongen.

– Personlig hadde ikke jeg forventet at de skulle vaere med og hevde seg helt der oppe i år, med den tynne troppen vi har hatt. Men de har vist at de har hevet seg, uansett hvem som har kommet innpå, sier Stensland.

Jobber med trener

Han opplyser at fotballsty­ret jobber med trenerkaba­len for neste sesong.

– Vi har noen navn på listen, og håper vi snart kan presentere A-lagets nye trener. På spillerfro­nten må vi bare erkjenne at neste sesong nok blir en sesong der vi må stabiliser­e oss med en del nye spillere, og det kan se ut som om 4. divisjon vil vaere det riktigste stedet for oss å vaere, forteller fotballfor­mannen.

Lyngdal: Aron Lindstrand, Tore Kristensen, Peder Sanden, Magnus Holmen, August Nissen Dragland, Øyvind Emil Gullestad Nilsen, Erik Aas, Kristoffer Reiersen Risnes, Sebastian Nissen Buø, Morten Sanden og Ole Kristian Fuglestad. Innbyttere: Emil Hauge Greibeslan­d, Jon Erling Eidstø og Ivan Loncar.

 ??  ??
 ??  ?? Magnus Holmen (20) scoret to mål for Lyngdal, og var godt fornøyd med seieren mot Arendal 2 i siste seriekamp,
Magnus Holmen (20) scoret to mål for Lyngdal, og var godt fornøyd med seieren mot Arendal 2 i siste seriekamp,
 ??  ?? Kristoffer Reiersen Risnes jubler her hemningslø­st etter å ha satt inn 1-1-målet.
Kristoffer Reiersen Risnes jubler her hemningslø­st etter å ha satt inn 1-1-målet.
 ??  ?? Tore Kristensen hadde sin siste kamp i Lyngdal-drakten, etter tre år som både spiller og trener.
Tore Kristensen hadde sin siste kamp i Lyngdal-drakten, etter tre år som både spiller og trener.
 ??  ?? Morten Sanden var kaptein for Lyngdal i Espen Haegelands karantene-fravaer.
Morten Sanden var kaptein for Lyngdal i Espen Haegelands karantene-fravaer.
 ??  ?? til tross for at det ikke holdt til seriemeste­rskap og opprykk.
til tross for at det ikke holdt til seriemeste­rskap og opprykk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway