Lister

Javel ...

- Av Lars Erik Larsen

Jeg er utrolig heldig som har fått støtte til å holde på med det jeg elsker

Evelyn Berven er utrolig takknemlig for kulturstip­endet hun fikk av Farsund kommune.

– Hvordan opplevde du å få kulturstip­endet?

–Det var en fornøyelse å få tildelt kulturstip­endet. Jeg er utrolig heldig som har fått støtte til å holde på med det jeg elsker. Nemlig dans! Dans gir meg muligheten til å uttrykke hvem jeg er, samtidig som det lar meg glemme den stressende hverdagen.

– Favorittse­rie på TV?

– Jeg er ganske glad i det gamle og med den litt eldre musikken liker jeg å se på litt eldre tv serier. Blant annet er jeg veldig glad i Friends.

– Hva slags musikk liker du?

– Med tanke på at jeg danser mye klassisk og moderne ballett tror mange at jeg hører mye på klassisk musikk i tillegg. Men jeg hører vel mest på musikk fra mine foreldres generasjon. Blant annet Madness, Led Zeppelin, Supertramp og Nina Simone.

– Hva ville du gjort om fem millioner kroner plutselig sto på kontoen?

– Dersom fem millioner kroner stod på min konto ville jeg reist jorden rundt for å oppleve andre kulturer, religioner, levemåter også videre. På veien ville jeg hjulpet dem som trenger det så godt jeg kunne.

– Hva gjør du om fem år?

– Jeg skulle gjerne sagt at jeg ønsker å bli profesjone­ll, men jeg er fremdeles usikker på hva fremtiden vil bringe. For øyeblikket fokuserer jeg mest på å arbeide godt på skolen og utvikle meg så mye som mulig i dansen. Dette gjør jeg nå i Kristiansa­nd ettersom jeg har flyttet hit for å gå på videregåen­de.

– Hvem fortjener skryt – og hvorfor?

– Hele min familie fortjener skryt for å vaere så støttende de er. De har pushet meg og laert meg å aldri gi opp. De er rett og slett fantastisk­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway