Lister

Ikke blitt forespurt om «Adella»

- Av Olav Hoel

Eikvåg Grunneierl­ag ved leder Jarl Jåtog stusser på hvorfor de ikke har blitt tatt med på råd i Adellasake­n.

– I Eikvåg finnes et Eikvåg Grunneierl­ag som organisere­r en stor del (36 stk) av de som har hytter/hus i området. Merkverdig nok så er vi ikke blitt forespurt om å komme med innspill hva gjelder saken om Adella skal få bruke en bøye til å fortøye i for å slippe å ha på motoren når de har en mat-/musikkpaus­e i den delen av Eikvåg som på kartet er navngitt som «Eikvåg Grunn», skriver Jåtog i en e-post til havnesjefe­n.

De sender likevel inn sitt standpunkt i saken hvor de påpeker at de ikke er imot dette..

– Det har alltid vaert en glede å se Adella i Eikvåg, om det er med små pirater eller med turgjester! At de kan få legge ut en bøye å fortøye i på Eikvåg Grunn for å slippe å gå for motor under mat-/ musikkpaus­er og lignende er helt uten problemer. Plassering­en av nevnte bøye er ikke noen stor sak, hold den bare litt utenfor den mest trafikkert­e delen av leia i Eikvåg, så går dette greit, skriver Jåtog.

De påpeker derimot noen momenter i forhold til den bøyen som er planlagt.

–Det burde vurderes å sette en maksimum liggetid, fra en halvtime til tre kvarter kanskje? Den nevnte bøyen må heller ikke bli et sted hvor andre misbruker den, i forhold til for eksempel festing støy, bråk og lignende. Hvordan det eventuelt skal håndteres må søker etablere gode rutiner for. Det bør vurderes om bøyen skal fjernes utenfor bruksperio­den. Selv om vi anbefaler at en slik bøye får legges ut, mener vi at det bør foretas en vurdering etter en sesong, hvor da alle inviteres til innspill. Samtidig vil vi gjerne bli invitert til å bestemme nøyaktig plassering av nevnte bøye, avslutter Jåtog

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Besetninge­n på Adella har søkt om en en fortøyning­sbøye i Eikvåg.
FOTO: TORREY ENOKSEN Besetninge­n på Adella har søkt om en en fortøyning­sbøye i Eikvåg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway