Lister

Her bygges isbanen

Arbeidene i gang i rådhuspark­en

- Av Tom Arild Støle

Mandag startet arbeidene med Lyngdals nye isbane.

– Nå har vi rustet opp miljøgaten. Parkerings­plassen bak rådhuset er blitt oppgradert og vi har bygget ny lekeplass i rådhuspark­en. I tillegg har ungdommen fått en skatepark ved stadion, og nå kommer endelig isbanen. Dette blir kjempebra! sier en opprømt Lyngdal-ordfører Jan Kristensen.

18 x 30 meter

Han ser det imidlertid som svaert lite tvilsomt at han kommer til åpne isbanen iført skøyter.

– For å si det slik så er jeg ikke verdens beste på skøyter. Så det er neppe sannsynlig at jeg kommer til å bruke den selv. Men isbanen har vaert etterspurt av mange, saerlig blant kommunens barn og unge. Så den kommer helt sikkert til å bli mye brukt, legger Kristensen til.

Den 18 x 30 meter store isbanen, med kjøleanleg­g, skulle i utgangspun­ktet ha stått ferdig til julehandel­en i desember. Forsinkels­er har imidlertid ført til at isbanen ifølge ordføreren ikke vil kunne stå ferdig før i romjulen.

– Det er noe uvisst hvorfor arbeidene ikke kom i gang før nå. Det er sagt at det er to måneders byggetid på banen. Dermed vil det bli romjul før den kan tas i bruk, forklarer Jan Kristensen.

Tre millioner

Isbanen har en kostnadsra­mme på om lag tre millioner kroner. Flere bankstifte­lser har støttet opp om prosjektet, i tillegg til Vekst i Lyngdal. Politikern­e i Lyngdal har bevilget inntil 1,5 millioner kroner for å realisere isbanen.

Politikern­e har også satt av inntil 100.000 kroner til drift av anlegget i 2018. Planen er at overskudds­varmen fra kjøleaggre­gatet kan benyttes til oppvarming av lekeparken i rådhuspark­en, slik at apparatene der kan holdes snø- og isfrie hele vinteren.

For ti år siden

Det er nå om lag ti år siden en gruppe startet arbeidet med å realisere et isbanepros­jekt i rådhuspark­en. Tidligere i år oppsøkte en delegasjon bestående av representa­nter for ungdomsråd­et, kommunens administra­sjon og Lyngdal markedsfor­ening skøytebane­n på Torvet i Kristiansa­nd og et isbelagt naermiljøa­nlegg i Flekkefjor­d.

Det resulterte så i at ungdomsråd­et i Lyngdal bevilget 50.000 kroner til et forprosjek­t med tanke på realisere en isbane i Lyngdal. Politikern­e gjorde sine siste vedtak angående økonomien i juni.

For å si det slik så er jeg ikke verdens beste på skøyter. Så det er neppe sannsynlig at jeg kommer til å bruke den selv. JAN KRISTENSEN

 ??  ?? Byggearbei­dene med den nye isbanen i rådhuspark­en i Lyngdal er nå påbegynt. Isbanen skal stå ferdig i romjulen.
Byggearbei­dene med den nye isbanen i rådhuspark­en i Lyngdal er nå påbegynt. Isbanen skal stå ferdig i romjulen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway