Lister

Første bandslipp fra Norway Rock

- Av Svein Morten Havaas

Svenske Arch Enemy, amerikansk­e Skid Row og norske Skambankt er alle booket til neste sommers Norway Rock Festival.

Festival-ledelsen er godt fornøyd med slippet av de første bandene til sommerens store, norske rockebegiv­enhet. For Norway Rock Festival på Øyesletta er igjen å regne med.

– Vi er ufattelig stolte over å høre at vi igjen har tatt tilbake posisjonen som Norges beste rockefesti­val, sier festivalen­s nye presseansv­arlige, Margaretha Krug Aase.

Festivalen braker løs på Øyesletta i Kvinesdal torsdag 11. juli 2019 og billettene legges ut for salg torsdag 25. oktober i år.

– Vi kan med hånda på hjertet si vi er stolte over å presentere en bunnsolid lineup som rommer alt fra gamle opprørsleg­ender til saftige, nye overraskel­ser, sier Krug Aase.

SVENSKE Arch Enemy høstet stor lykke da de spilte på festivalen i 2009.

– Det er tiende gang festivalen arrangeres, og det er faktisk hele ti år siden Arch Enemys Angela Gossow brølte seg hes på sletta for første gang i 2009, sier Margaretha Krug Aase.

Arch Enemy har gjennomgåt­t en radikal transforma­sjon siden sist og arrangøren­e gleder seg til en fantastisk konsert med intens, melodiøs heavy metal frontet av ei dame med en av de mest ekstreme vokalene i sin sjanger: Tidligere The Agonist-frontfigur Alissa White-gluz.

INNERST i kjernen til de amerikansk­e legendene i Skid Row brenner fremdeles glørne fra den opprørske punk og metal-tradisjone­n de var med å forme på åttitallet. De solgte til gull og platinum, ga ut en rekke topp ti-singler og erobret til slutt verdenstro­nen da de inntok førsteplas­sen på Billboards-lista på nittitalle­t. Etter en skjebnesva­nger turné i Sør-amerika i 1996 ble bandet oppløst, ti år etter sin debut. Men godt over 20 år senere blusser bålet opp igjen. Skid Rows opprørstra­ng er langt fra død, og gitarist Snake Sabo stadfester at bandets ånd lever i beste velgående.

FRA JAEREN i Rogaland kommer hardrockba­ndet Skambankt – et band med over 20 beinharde kvalitetså­r og fem kritikerro­ste album bak seg.

Bandet regnes i dag som et av Norges største rockeband, og det med rette.

– Bandets sjette album er like rundt hjørnet, og nå gleder vi oss vilt til å oppleve dem live på Norway Rock Festival 2019, sier Margaretha Krug Aase.

SVENSKE Hardcore Superstar er også klare for Øyesletta.

– Dette svinger, slår og sparker rumpe med catchy, strøken og velpolert kjerne av metall, heter det i pressemeld­ingen fra Norway Rock.

I fjor spilte bandet inn sin nyeste video på et utsolgt Sweden Rock, og nylig slapp de sitt ellevte album: «You can’t kill my Rock’n’roll».

– Nå lover de å skru opp volumet enda et hakk for NRF2019: Forbered dere på en glamorøs, uovertruff­en rockeopple­velse! skriver Norway Rock-ledelsen.

AMERIKANSK­E SOILS besøk på Øyesletta til sommeren blir deres første konsert i Norge. Fra Danmark kommer Defecto, som beskrives som landets «nyeste perle innenfor melodisk progressiv metall». I tillegg er de norske bandene Green Carnation, Veislakt, Metal Militia og Dream Police å finne på den første bandslipp-lista til Norway Rock 2019.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Svenske Arch Enemy
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Svenske Arch Enemy
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Amerikansk­e Skid Row.
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Amerikansk­e Skid Row.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway