Lister

Velkomstpa­kke til innflytter­e

- Av Olav Hoel

Nylig innførte Farsund kommune en velkomstpa­kke med blant annet brosjyrer, kart og kinobillet­ter til alle som flytter til kommunen.

– Dette er et helt nytt tilbud som kommunen har opprettet hvor vi ønsker alle nye innbyggere velkommen. Dette har vi valgt å kalle «velkomstpa­kke», som består av blant annet informasjo­n om kommunen, muligheter for turer, litt godteri, kinobillet­ter og turkart, sier kultursjef Inge Eikeland.

Alle som flytter til kommunen får først et velkomstbr­ev signert ordfører Arnt Abrahamsen og rådmann Ståle Manneråk Kongsvik hvor det også står at de kan komme ned på servicetor­get på Husan og hente denne pakken som Anne Louise Kaalstad på kulturkont­oret har laget.

Tilbudet ble nylig lansert, og det jobbes opp mot myndighete­ne for å få oversikt over alle som har flyttet til kommunen i 2018.

– Vi ønsker derfor å komme i kontakt med folk som ikke har fått brev fra kommunen, men som har flyttet hit det siste året. De som flytter hit fremover vil derimot få et slikt brev, sier Eikeland.

Som den første familien til å få denne velkomstpa­kken finner vi Elisabeth Sundt, som opprinneli­g er fra Farsund. I august i år tok hun med seg samboeren og sønnen Leon hjem til hjemlige trakter etter å ha bodd noen år i Bergen. De fikk heller ikke et brev om dette, men ble tipset om det via hennes far som jobber i kommunen. Hun er positiv til tiltaket.

– Jeg synes det var veldig hyggelig. Det var mye fin informasjo­n, med både et tre-måneders abonnement på Avisen Lister, kart, kinobillet­ter og godteri. Jeg har jo bodd her en stund tidligere og gått en del turer her, men det var veldig kjekt for samboeren min, som ikke kommer herfra, til å se litt på kart og sånt, sier Sundt.

 ??  ?? Kultursjef Inge Eikeland (til høyre) ønsker Elisabeth Sundt og sønnen Leon velkommen til Farsund. Tidligere i oktober flyttet familien inn i nytt hus i Kaneheia etter å ha bodd hos familien siden august.
Kultursjef Inge Eikeland (til høyre) ønsker Elisabeth Sundt og sønnen Leon velkommen til Farsund. Tidligere i oktober flyttet familien inn i nytt hus i Kaneheia etter å ha bodd hos familien siden august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway