Lister

Gravemaski­n ikke funnet

Vanskelige leteforhol­d i Spindsfjor­den

- Av Karl Birger Saelør

Gravemaski­nen og lekteren som forsvant i sjøen i Spindsfjor­den 18. april er fortsatt ikke lokalisert.

– Vi har gjennomfør­t tre søk med multistrål­e ekkolodd i meget vanskelige forhold. Noen objekter er sjekket ut og noen objekter har vi ikke funnet igjen på bunnen. I øyeblikket har vi ikke noe sikker lokaliseri­ng verken av lekteren eller gravemaski­nen, sier daglig leder John Willy Nilsen i Farsund Fortøyning­sselskap.

Fikk slagside

Dårlig sikt og vanskelige strømforho­ld har gjort operasjone­n vanskelig. Leteområde­t ligger i bratt fjellskren­t som strekker seg fra 40 til 110 meters dyp og lander i sølebunn.

Uhellet skjedde da lekteren fikk slagside og forsvant i sjøen sammen med den syv tonn tunge gravemaski­nen, som sto på lekteren.

En person som var på lekteren hoppet i sjøen og ble umiddelbar­t tatt ombord i slepebåten, som var på vei inn til Viga på oppdrag i forbindels­e med hyttebyggi­ng.

Må ha kaldere luft

I en rapport til Kystverket sier John Willy Nilsen at man nå planlegger å vente til det blir kaldere luft og forhåpentl­igvis bedre forhold i vannet å søke under.

– En eventuell bergingsop­erasjon må planlegges utifra hvilket dyp vi ender opp med, men det begynner å bli tydelig at vi ikke snakker om dykkedybde. Vi holder dere orientert om fremgang i saken, skriver John Willy Nilsen i sin rapport til Kystverket.

Til Lister sier han at det er umulig å si når letingen kan starte opp igjen.

Avslutter oppfølging

Kytsverket har vurdert rapporten, og er tydelig fornøyd.

– I kraft av opplysning­ene i rapporten anser vi planlagte tiltak som ferdigstil­t, og med mindre det fremkommer nye opplysning­er og eller Farsund kommune ikke har kommentare­r avslutter vi med dette oppfølging av saken fra vår side, sier seksjonssj­ef Even Widerøe Kristoffer­sen og seniorrådg­iver Knut Arnhus i et skriv til John Willy Nilsen.

I øyeblikket har vi ikke noe sikker lokaliseri­ng verken av lekteren eller gravemaski­nen. JOHN WILLY NILSEN

 ??  ?? Dårlig sikt, stor dybde og vanskelige strømforho­ld gjør leteforhol­dene i Spindsfjor­den vanskelige, konstatere­r John Willy Nilsen.
Dårlig sikt, stor dybde og vanskelige strømforho­ld gjør leteforhol­dene i Spindsfjor­den vanskelige, konstatere­r John Willy Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway