Lister

Nekter å åpne opp

Trappestri­den på politikern­es bord tirsdag

- Av Lars Erik Larsen

Ordfører Arnt Abrahamsen ser ingen grunn til å tvile på administra­sjonens beslutning i trappesake­n. Vi står på vår beslutning. Så blir det opp til politikern­e om de ønsker å lage sak på det eller ikke. ALF JOHNNY IDDELAND

– Nå må vi få denne saken opp og avklart. Personlig kommer jeg ikke til å fremme forslag om at vi tar saken opp til behandling, da jeg ikke ser noen grunn til å tvile på administra­sjonens beslutning i saken, sier Arnt Abrahamsen.

Hevd

Saken som først ble omtalt for godt over en måned siden i Lister, handler om at brødrene Finn Eric Tjørve og Ole Petter Tjørve har hengt opp lås på en port på egen eiendom for å hindre gjennomgan­g fra Skougaards gate til Havnegaten i Farsund. Kommunen mener det er grunnlag for hevd og at det må åpnes opp. Dette nekter brødrene å gjøre. I neste ukes formannska­psmøte blir trappesake­n tatt opp som orienterin­g til medlemmene. Hvis ingen ønsker å ta saken opp til behandling, blir administra­sjonens beslutning om at låsen må bort, og at kommunen anser det som ulovlig selvtekt å ha låsen oppe for å hindre gjennomgan­g, stående.

– Da klipper vi låsen. Så får vi heller vaere forberedt på at saken går inn for retten, sier Abrahamsen.

Juridisk rådgiver i Farsund kommune, Alf Johnny Iddeland, sier deres syn på saken ikke endret tross flere mail frem og tilbake med grunneiern­e.

– Vi står på vår beslutning. Så blir det opp til politikern­e om de ønsker å lage sak på det eller ikke.

Nekter å gi seg

Mange har engasjert seg i saken – både på sosiale medier og i avisens spalter. Flere mener at veien alltid har vaert åpen for gjennom og at den fortsatt burde vaere det. Grunneiern­e står imidlertid på sitt; det kommer ikke på tale å fjerne låsen og åpne opp for fri gjennomgan­g.

– Det er helt uaktuelt, sier Ole Petter Tjørve til Lister.

– Hva gjør du om kommunen klipper låsen?

– Da anmelder jeg det til politiet som haerverk, svarer Tjørve.

Om mulig rettssak, sier han følgende:

– Slik jeg ser det er det kommunen som må gå til sak mot oss. Jeg kommer ikke til å åpne opp og har full rett til å ha lås på egen eiendom. Jeg har fortsatt til gode å få et godt svar fra kommunen på hvordan de kan nekte meg å hindre gjennomgan­g. De svarer aldri direkte på spørsmålen­e mine.

 ??  ??
 ??  ?? Denne veien vil Farsund kommune åpne opp. Det nekter Finn Eric Tjørve og hans bror Ole Petter.
Denne veien vil Farsund kommune åpne opp. Det nekter Finn Eric Tjørve og hans bror Ole Petter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway