Lister

Javel ...

Farsund har et bra kulturliv med høy innbyggerd­eltagelse

- Av Mona Wikøren

En perfekt dag for Howard Bjerke er når han kan omgi seg med positive mennesker som utstråler god energi, når han kan laere seg noe overrasken­de nytt, ta en tur på gymmet og komme hjem til overraskel­sesvafler og Netflix med familien.

– Hva er typisk deg?

–Jeg har vanskelig for å la ting forbli uimotsagt hvis jeg mener noen tar feil. Det må jeg slutte med!

–Hvordan vil dine naermeste beskrive deg, tror du?

– Jeg får kritikk hjemme for at jeg aldri kan gjøre noe fort og enkelt, men må planlegge, undersøke og vurdere før jeg velger den mest komplisert­e løsningen som er unødvendig, fordyrende og mest tidkrevend­e.

– Hvem fortjener mer skryt, og hvorfor?

– Torrey Skeibrok. Han jobber dag ut og dag inn, 365 dager i året, for å hjelpe barn, ungdom og andre trengende med alt mellom himmel og jord.

– Hvordan er det perfekte måltidet for deg?

– For nytelse blir det julemiddag med pinnekjøtt, akevitt, hvete-øl og en god dessert. For funksjonal­itet noe som gir meg rundt 50 prosent proteiner, 30 prosent karbohydra­ter og maks 20 prosent fett.

– Hva slags musikk liker du?

–På gymmet blir det noe heavy med mye energi. På fest 70- til 90-tallsmusik­k og hjemme hører jeg gjerne på nu-jazz og elektronik­a.

–Hvis du skulle dele et måltid med en kjent person, hvem ville du delt måltidet med og hvorfor?

– Sam Harris. Han har alltid en logisk og

intelligen­t begrunnels­e for sine –for noen kontrovers­ielle – syn. Jeg beundrer også hvordan han har en vitenskape­lig forklaring på moralitet i stedet for å «skylde» på Gud når man ikke forstår noe helt.

– Hvis du skal slappe helt av, hva gjør du da?

– Da ligger jeg enten i badkaret, et boblebad eller så får jeg massasje!

– Hvilke kvaliteter ved din hjemkommun­e setter du høyest?

– Farsund har et bra kulturliv med høy innbyggerd­eltagelse. Innbyggern­e er flinke til å skape et variert kulturtilb­ud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway