Lister

ESA vil ha flere svar om Farsund Vekst AS

- Av Lars Erik Larsen

ESA ber Farsund kommune om utfyllende svar i forbindels­e med salg av Nordkapp og Farøy.

EFTAS overvåking­sorgan (ESA) mottok klage på blant annet mulig offentlig støtte til Glastad Eiendom fra kommunen i forbindels­e med etablering av Amfi Farsund. Denne klagen er fortsatt ikke ferdig behandlet. Nå ber overvåknin­gsorganet kommunen om utfyllende svar på salg av aksjer i Farsund Vekst, opsjonsavt­alen og salg av Nordkapp fase 1.

ESA spør blant annet om kommunen søkte etter andre interessen­ter da de solgte aksjene i Farsund Vekst AS, og hvis ikke, hvorfor ikke. De spør også om dato for salg av fase 1 som følge av opsjonsavt­ale som skulle gått ut etter 18 måneder, ifølge klage. ESA lurer også på om kommunen har informasjo­n om verdiøknin­g på Nordkapp fra 2010 til 2014. Dette er tre av totalt 18 spørsmål som ESA ønsker utfyllende svar på av Farsund kommune. Naeringsog fiskeridep­artementet ønsker at svaret skal vaere inne 6. november. Frist for svar til ESA er 9. november.

Det er advokat William Peter Nordan i advokatfir­maet Berngaard Sandbek AS i Oslo som har klaget kommunen inn for EFTAS overvåknin­gsorgan ESA på vegne av en anonym klager. Nordan er overbevist om at ESA vil komme frem til at Farsund kommune har solgt Nordkapp og Farøy til underpris, har han tidligere uttalt til Lister.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Advokat William Peter Nordan mener ESA vil komme frem til at det er gitt ulovlig statsstøtt­e i forbindels­e med salg av Nordkapp og Farøy. ESA ber kommunen om utfyllende svar i saken.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Advokat William Peter Nordan mener ESA vil komme frem til at det er gitt ulovlig statsstøtt­e i forbindels­e med salg av Nordkapp og Farøy. ESA ber kommunen om utfyllende svar i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway