Lister

To elg ble skadefelt

-

Det fremgår av et e-brev som viltnemnda­s nestleder og jeger Bernt Arild Belland har sendt til viltnemnda­s sekretaer Jan Fredrik Sundt og leder Toni Helvig.

Det fremgår av redegjørel­sen at viltnemnda på forhånd hadde bestemt at de to dyrene skulle tas ut. Torsdag 20. september ble de observert da de krysset veien ved Høylandskr­ysset i retning Kråkedalen. For at fellingene skulle foregå i rolige former, ble Belland imidlertid enig med Ove Ringdal i ettersøksg­ruppen om at de skulle vente til de fikk melding om at elgen var kommet til Bryneheia.

Lørdag 22. september kom en sånn melding. Lederne i Lista storvald og Hananger jaktfelt ble ringt. I tillegg ble politiet ringt både før og etter fellingene.

Det fremgår av rapporten at de to dyrene begge ble felt fra et badevindu i andre etasje i huset de lå ved. Dette på grunn av sikker skuddvinke­l.

Hananger jaktfelt tok elgkua på sin kvote. Den veide 190 kg.

Kalven, som veide rundt 19 kg hadde betennelse i begge frambein og ble derfor kassert.

Det har vaert mye elg i Bryneheia og Biland-området. Også i sommer ble eksemplare­r av arten som var aggressive mot beboere i området avlivet.

En elgku med kalv ble skadefelt i Bryneheia i slutten av september.

 ?? MARI S. UNHAMMER FOTO: ?? Det har vaert mye elg i Bryneheia i Vanse og området rundt ellers. Bildet viser tre eksemplare­r som ble fotografer­t i oktober i fjor.
MARI S. UNHAMMER FOTO: Det har vaert mye elg i Bryneheia i Vanse og området rundt ellers. Bildet viser tre eksemplare­r som ble fotografer­t i oktober i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway