Lister

Er kritiske til ubunden arbeidstid

Sykepleier­ne skal forhandle med kommunen

- Av Bjørn Hoel

Sykepleier­e i Farsund krever et forhandlin­gsmøte med Farsund kommune angående ubunden arbeidstid.

Stridens kjerne er at 40 prosent av stillingen er såkalt ubunden arbeidstid.

– Det foreligger uenighet mellom NSF Farsund og Farsund kommune om tolkning av tariffavta­len mellom KS og Norsk Sykepleier­forbund, som begge parter er bundet av, påpeker Anne Hauge, hovedtilli­tsvalgt for sykepleier­ne i Farsund.

Norsk sykepleier­forbund viser til ordningen som Farsund kommune praktisere­r med såkalt ubunden arbeidstid. Dagens ordning fungerer slik at den enkelte arbeidstak­er tilsettes fast i for eksempel 100 prosents stilling. 60 prosent ligger inne i arbeidspla­nen, mens 40 prosent er ubunden tid. Det medfører blant annet at den ansatte må ta ledige vakter på kort varsel i den ubundne arbeidstid­en.

Forhandlin­gsmøte

– NSF mener at ordningen som praktisere­s i Farsund kommune er i strid med hovedtarif­favtalen (HTA), kapittel 1. og 3.. Vi tenker saerlig på kapittel 1. punkt 8.1.2. og alle bestemmels­ene som gir arbeidstak­er rett til full lønn etter definisjon i dette punktet. NSF mener også at ordningen om ubunden tid er i strid med Hovedtarif­favtalen kapittel 3, punkt 3. og 7., om tilleggslø­nn. På bakgrunn av dette ber NSF om å bli innkalt til et forhandlin­gsmøte, står det i brevet, som er adressert til rådmannen i Farsund, Ståle Manneråk Kongsvik.

Hovedtilli­tsvalgt for sykepleier­ne i Farsund, Anne Hauge, understrek­er ovenfor Lister at bestemmels­ene etter definisjon i Hovedavtal­en mellom KS og Norsk Sykepleier­forbund har regler for hvordan slik uenighet skal håndteres.

– Møte er avtalt og NSF håper at vi kommer til enighet i saken. Dersom vi ikke kommer til enighet lokalt, vil saken blir oversendt til de sentrale partene og prosessen videre vil bli håndtert av dem, sier Hauge.

Bekrefter møtet

Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik bekrefter at kommune har mottatt brevet og at de vil bli innkalt til møte.

– Det er korrekt at vi har mottatt et slikt brev, og vil vi innkalle til møte om saken. Mer ønsker jeg ikke å si i denne omgang, sier Kongsvik.

Møte er avtalt og NSF håper at vi kommer til enighet i saken. ANNE HAUGE

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Sykepleier­e i Farsund vi han en samtale med kommuneled­elsen i forbindels­e med ubunden arbeidstid.
FOTO: OLAV HOEL Sykepleier­e i Farsund vi han en samtale med kommuneled­elsen i forbindels­e med ubunden arbeidstid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway