Lister

Ingen asfalt i år

- Av Karl Birger Saelør

Farsund kommune har ikke penger til å asfaltere Lundeveien mellom fylkesveie­n og Kaneheia.

– Jeg flyttet til Lundeveien 123 i 2010, og gang på gang har vi klaget på store hull og sprekker i asfalten. Kommunen har lovet å utbedre veien, men ingenting er gjort annet enn av noen huller er blitt klattet på med asfalt, sa Oddvar Nordfonn irritert til Lister midt i september.

Nå har han fått svar fra Farsund kommunen.

– Teknisk drift deler ønsket om reasfalter­ing av strekninge­n, men ser dessverre heller ingen mulighet til å gjennomfør­e oppgraderi­ngen innenfor avsatt driftsbuds­jett i 2018. Teknisk drift vil imidlertid legge asfalt i de verste hullene for å redusere faren for flere uhell, heter det i brevet fra planlegger Hilde Synnes Drønen.

Ifølge Nordfonn har to biler fått ødelagt eksosanleg­get, og ei fire år gammel jente falt og slo seg på sykkel. Synnes Drønen sier dette avslutning­svis:

– Gang og sykkelveie­n er en viktig forbindels­e for myke trafikante­r og vi håper at vi i naer fremtid kan ha mulighet til å oppgradere fundament og dekke på forbindels­en. Avkjørsele­n i bunn av bakken er uoversiktl­ig og det er viktig å holde farten til syklister og andre trillende i dette punktet nede. For å gjøre dette er det samtidig nødvendig med forsterket belysning på stedet. Ekstra lyspunkt er nå bestilt og ekstra bom vurderes plassert på stedet, sier Hilde Synnes Drønen.

 ??  ?? Oddvar Nordfonn vil ha asfalt på veien, men kommunen sier nei.
Oddvar Nordfonn vil ha asfalt på veien, men kommunen sier nei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway