Lister

Ordførerka­ndidat?

Nilsen Husøy innstilt på førsteplas­s for Lyngdal Frp

- Av Tom Arild Støle

Audnedal-kvinnen Unni Nilsen Husøy (45) er innstilt på førsteplas­s på nominasjon­slisten til Lyngdal Frp.

– Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk for å stå som førstekand­idat etter endelig listeforsl­ag fra nominasjon­skomiteen, sier 45-åringen til Lister24.

Motstander

Nilsen Husøy er bosatt ved Ågedalstø i Audnedal, midt mellom Konsmo og Byremo, og var blant de ivrigste motstander­ne av at Lyngdal og Audnedal skulle slå seg sammen til én kommune.

Nå legger hun sin sjel i å gjøre den nye kommunen best mulig både for lyngdøler og audnedøler.

–Jeg har jo vaert førstekand­idat i Audnedal, og vet at det ligger mye arbeid og lange kvelder i å ta på seg en slik oppgave. Men det er et arbeid jeg får masse energi av, og virkelig ønsker å bruke tiden min på, sier hun.

Lyngdal og Audnedal skal slå seg sammen til én kommune fra 1. januar 2020. I den forbindels­e har de politiske partiene i de to kommunene allerede slått seg sammen på tvers av kommunegre­nsene for å forberede seg til neste års lokalvalg.

Varaordfør­er

I denne omgang er Nilsen Husøy, som i dag er varaordfør­er i Audnedal, innstilt på Lyngdal Frps førsteplas­s. Det er imidlertid nominasjon­smøtet som skal vedta den endelige nominasjon­slisten på sitt nominasjon­smøte 9. november.

– Jeg håper at et samlet nominasjon­smøte går for innstillin­gen. Det er spennende å stille til valg i en ny sammenslåt­t kommune, og det blir viktig å sette seg godt inn i hvordan Lyngdal driver sin kommune, se på likheter og ulikheter og danne seg et helhetlig bilde, sier Nilsen Husøy.

Også i Lyngdal er det i dag Fremskritt­spartiet som innehar varaordfør­ervervet. Michael Stene, som er varaordfør­er i Lyngdal, har imidlertid takket nei til gjenvalg, på grunn av manglende motivasjon.

 ?? FOTO: SIW ELINE HOLMEN ?? Unni Nilsen Husøy (45) er i dag varaordfør­er i Audnedal. Nå har nominasjon­skomiteen i Lyngdal Frp innstilt henne på førsteplas­s på deres liste foran neste års kommuneval­g.
FOTO: SIW ELINE HOLMEN Unni Nilsen Husøy (45) er i dag varaordfør­er i Audnedal. Nå har nominasjon­skomiteen i Lyngdal Frp innstilt henne på førsteplas­s på deres liste foran neste års kommuneval­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway