Lister

En velfortjen­t belønning

-

Denne uken får Farsund, Flekkefjor­d og Lyngdal over 23 millioner kroner inn på kontoene sine. Frie midler til bedre tjenester og mer velferd for innbyggern­e!

Pengene får kommunene som belønning for at de har lagt til rette for havbruksna­eringen. Til sammen 160 kommuner og ti fylkeskomm­uner rundt om i Norge kan dele 2,7 milliarder kroner. I Agder får disse kommunene nå penger: Flekkefjor­d, Farsund, Lillesand og Lyngdal. I tillegg kommer penger til fylkeskomm­unene.

Kommunene og fylkeskomm­unene kan bruke disse pengene som de vil. Det kan vaere til kutt i eiendomssk­att, utbedring av flaskehals­er på eksportvei­er, investerin­ger i velferdsti­lbud innenfor omsorg, undervisni­ng, kultur og idrett, eller andre gode formål til glede for kommunenes innbyggere og naeringsli­v.

Pengene som nå utbetales, kommer fra havbruksfo­ndet. Da regjeringe­n opprettet havbruksfo­ndet, var det nettopp for å gi en belønning til de kystkommun­ene som har vist evne og vilje til å legge til rette for havbruk.

Regjeringe­n har store ambisjoner for naeringen. Samtidig vil jeg understrek­e at veksten må vaere baerekraft­ig. Bare de som får grønt lys i naeringens trafikklys­system får lov til å vokse.

Vi håper at enda flere kommuner vil bidra til at havbruksna­eringen kan fortsette å vokse. Laks er viktig for Norge. Havbruk er en viktig distriktsn­aering som gir arbeidspla­sser og aktivitet langs kysten. Naeringen bidrar til betydelige inntekter som er viktige for å finansiere vår fremtidige velferd.

Fiskerimin­ister

Harald T. Nesvik,

Fremskritt­spartiet

 ?? FOTO: FISKERIDEP­ARTEMENTET ?? Fiskerimin­ister Harald T. Nesvik deler ut 28,8 millioner til Agder – 23 av dem til Lister-kommuner. Det er belønning for tilrettele­gging for havbruksna­eringen.
FOTO: FISKERIDEP­ARTEMENTET Fiskerimin­ister Harald T. Nesvik deler ut 28,8 millioner til Agder – 23 av dem til Lister-kommuner. Det er belønning for tilrettele­gging for havbruksna­eringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway