Lister

Bygger ut høyhastigh­etsveinett­et

-

Det er en stor mangel ved det norske veinettet at vi i liten grad har effektive hovedveier som binder landsdelen­e sammen. Siden Frp kom i regjering har vi jobbet målbevisst for å raskt bygge ut et slikt høyhastigh­etsveinett. Vi er nå godt i gang med utbygginge­n av viktige strekninge­r på E6, E18 og E39.

Det er veiselskap­et Nye Veier, som vi opprettet i 2015, som står for disse viktige utbygginge­ne og vi tilfører selskapet 5,4 milliarder kroner i 2019 for å videreføre deres raske og sammenheng­ende utbygging. Nye Veier ligger an til å spare hele 30 milliarder på sin utbyggings­portefølje, noe som både landets bilister og skattebeta­lere vil nyte godt av gjennom enda mer trygg, sikker møtefri vei og mindre bompenger.

Det bygges mer ny vei enn noen gang og vedlikehol­dsettersle­pet på både riks- og fylkesveie­r reduseres. Nye møtefrie hovedveier og godt vedlikehol­dte fylkesveie­r er det viktigste vi kan gjøre for trafikksik­kerheten. Totalt bevilges det 37 milliarder kroner til veiformål i 2019. I tillegg skal 104 kilometer med ny firefelts motorvei åpnes i 2019.

Samtidig som veibygging­en aldri har vaert høyere, reduseres også bruken av bompenger. Bompengean­delen i nye veiprosjek­ter er redusert fra 40 prosent til 28 prosent og det er gjennomfør­t en bompengere­form som gir lavere bomtakster. Vi har fjernet hele 55 bomselskap­er, slik at nå brukes mer penger på å nedbetale veien og mindre til byråkrati og administra­sjon

Tor André Johnsen,

Stortingsr­epresentan­t og veipolitis­k talsmann, Frp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway