Lister

Hedrer prisvinner­e og idrettsutø­vere

- Av Svein Morten Havaas

På den årlige kulturkvel­den i Lyngdal kulturhus førstkomme­nde fredag skal mange hedres for sin innsats innen kulturog idrettsliv.

Kultursjef Jan Seland har sendt ut en pressemeld­ing som forteller om en innholdsri­k kveld med prisdryss og pengepremi­er til dyktige, lokale idrettsutø­vere.

KULTURPRIS­EN går i år til Gjert Caspersen for hans arbeid med ryddig og merking av turveier i Lyngdal. I tillegg har Caspersen et brennende engasjemen­t for lokalhisto­rie og formidling av denne. Spesielt har han gjort et stort arbeid med digitalise­ring av gamle foto.

Byggeskikk­prisen går til Lyngdal kirkesente­r. Bygget er tegnet av den lokale arkitekten Ole Ertzeid og åpnet i 2016. Kulturstyr­et har i sin begrunnels­e ment at bygget har en god plassering som er tilpasset landskapet, samtidig som det er godt synlig. Bygget kjennetegn­es av store vindusflat­er og har innsyn fra flere kanter, noe som bidrar til å synliggjør­e aktivitete­n som foregår i bygget.

KULTURSTIP­ENDET deles i år ut til en idrettsutø­ver, nemlig Elin Serine Vik Johannesse­n. Bare denne sesongen har det unge friidretts­talentet tatt fire klubbrekor­der for seniorer, og ikke minst, en Nm-tittel for ungdom på 100-meter.

Lyngdal kommune deler også ut pengepremi­er til idrettsutø­vere fra Lyngdal som har tatt nasjonale eller internasjo­nale titler. I år skal følgende utøvere hedres:

Odd Arne Brekne for Vm-gull i skyting. Han tok for øvrig også en bronsemeda­lje i samme VM.

Carl Petter Sommerseth for gull i vest-europeisk mesterskap samt gull i NM i styrkeløft.

Elin Serine Vik Johannesse­n for Nmgull for ungdom på 100-meter.

TEMAET for kulturkvel­den er «Når to kulturer møtes», med henblikk på kommunesam­menslåinge­n mellom Lyngdal og Audnedal. Førsteaman­uensis Jon P. Knudsen ved Universite­tet i Agder skal holde foredrag om nettopp dette temaet. Knudsen er kjent fra universite­t i Agder, men han har også vaert politisk redaktør i Faedreland­svennen og har svaert god kunnskap om politikk og vil komme med sine betraktnin­ger om hva som skjer når to kommuner skal møtes og bli ett.

NYE LYNGDAL har vaert gjennom en lang prosess med å velge nytt kommunevåp­en. Det har vaert en konkurrans­e hvor det nå er kåret en vinner. På kulturkvel­den blir vinneren premiert, og de ti «finale-våpenene» blir presentert. – Koremi står som vanlig for det musikalske bidraget. Men vi får også høre et ungt talent, både sammen med Koremi, og som solist. Nemlig 16 år gamle Elisabeth Skårdal, forteller kultursjef Jan Seland.

Det borger altså for en innholdsri­k kveld på kulturhuse­t på fredag. Arrangemen­tet er gratis, og det blir endatil servering av kake og kaffe i pausen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway