Lister

Kulturkvel­d med spekket program

- Av Svein Morten Havaas

Fredag kveld inviterer Farsund kommune til kulturkvel­d fullspekke­t med kulturelle innslag og høytidelig­e overrekkel­ser.

Kulturkvel­den holdes på Farsund kino/ kulturhuse­t Ekko.

Årets kulturpris i Farsund gikk til Nordsjøfes­tivalen. Nordsjøfes­tivalen feiret 20 årsjubileu­m i år og denne kvelden får de fremmøtte i den anledning gjensyn og gjenhør med bestilling­sverket til Lars Jakob Rudjord og Ingvild Koksvik fra 2015, «Og sangen kom fra havet». I tillegg blir det hallingsda­ns fremført av lokale ungdommer.

Idrettssti­pend blir delt ut til Lea Løkke Øwre. Lea spiller nå på håndballag­et Storhamar, og går på Wang videregåen­de skole der. Hun tar turen hjem denne helgen for å delta på festen.

En annen lokal ungdom som kommer hjem er Evelyn Berven som nå går første året på musikk, dans, drama ved Vågsbygd vgs. Hun har fått permisjon ifra Dansebanke­n Ung/ Kilden for å komme hjem for å motta årets kulturstip­end.

– Evelyn vil også ha et lite danseopptr­inn på scenen på Farsund kino, forteller kultursjef Inge Eikeland.

– De lokale punkrocker­ne Martin Morsund og Sebastian Barøy vil også glede de fremmøtte med sitt musikalske engasjemen­t og spillegled­e. For å balansere det hele vil tidligere biblioteks­jef og historiefo­rteller, Torill Kopperud, bidra med opplesning, sier kultursjef­en.

I god tradisjon, serveres det kaffe og kake før arrangemen­tet begynner på Farsund kino. Arrangemen­tet er gratis og åpent for alle som vil komme.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE­R GUNDERSEN ?? Ingvild Koksvik og Lars Jakob Rudjord fremfører «Og sangen kom fra havet» på fredagens kulturkvel­d på Farsund kino.
FOTO: CHRISTOPHE­R GUNDERSEN Ingvild Koksvik og Lars Jakob Rudjord fremfører «Og sangen kom fra havet» på fredagens kulturkvel­d på Farsund kino.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway