Lister

Skoleeleve­r besvimte på Kilden

- Av Tom Arild Støle

Elevene overvar forestilli­ngen «Tingenes tilstand», som en rekke skoleeleve­r fra hele landsdelen gjør i disse dager.

Ifølge Faedreland­svennen besvimte to elever fra Byremo ungdomssko­le da de så forestilli­ngen på mandag. Den ene av dem skal ha havnet på legevakten med hjerneryst­else.

I tillegg var det ifølge avisen ytterliger­e fire som skal ha blitt dårlige under forestilli­ngen.

Tirsdag konkludere­s det med at det trolig var dårlig inneklima som førte til at elevene ble dårlige.

– Man kan fint stå halvannen time, men med så tett og dårlig luft som det var på Kilden i går (mandag, red. anm.), så ble belastning­en rett og slett for stor, sier rektor Stanley Tørressen ved Byremo ungdomssko­le til avisen.

Han opplyser at flere ble kleine og bleke under forestilli­ngen. Også i forrige uke skal en skoleelev fra en skole i Vest-agder ha besvimt under samme forestilli­ng.

Teatersjef ved Kilden teater- og konserthus, Birgit Amalie Nilssen forteller til avisen at målinger viser at luftkvalit­eten var helt grei.

– Men vi har sørget for bedre luft og lavere temperatur i dag, og det føltes bedre, uttaler hun til Faedreland­svennen.

Varm og tett luft var årsaken til at to elever fra Byremo ungdomssko­le besvimte under en forestilli­ng på Kilden teaterog konserthus mandag.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD, KILDEN ?? To elever fra Byremo ungdomssko­le besvimte da de så forestilli­ngen Tingenes tilstand på Kilden teater og konserthus i Kristiansa­nd mandag. Bildet er fra forestilli­ngen.
FOTO: JACOB BUCHARD, KILDEN To elever fra Byremo ungdomssko­le besvimte da de så forestilli­ngen Tingenes tilstand på Kilden teater og konserthus i Kristiansa­nd mandag. Bildet er fra forestilli­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway