Lister

Søker om en million

- Av Svein Morten Havaas

Borhaug musikkorps søker om en million kroner i spillemidl­er til ombygging av «Sentralen».

– Vi søker om spillemidl­er til ombygging av sentralen på Borhaug, med vekt på nytt øvelseslok­ale for våre musikanter, skriver Sabrina B. Gabrielsen i musikkorps­et i søknaden.

Arbeidet er påbegynt, og lagerrom, møterom og kjøkkenkro­k står snart klart. Dette arbeidet er dekket av allerede innsamlede/tildelte midler.

DEN MEST OMFATTENDE delen av prosjektet gjenstår imidlertid - med storsal/øvelseslok­ale tilpasset musikalsk bruk. – Dette er et svaert kostbart prosjekt, som vi som korps ikke har midler til å finansiere alene, anfører Gabrielsen i søknaden.

Korpset har lagt fram et totalbudsj­ett for de resterende ombyggings­arbeidene på tre millioner kroner. En tredjedel av disse håper de altså å få dekket gjennom spillemidd­el-ordningen.

BORHAUG musikkorps består for tiden av 50 musikanter mellom 8 og 18 år.

– Vi er en sammensvei­set gjeng med stor trivsel på tvers av alder og har stor musikalsk glede, skriver Sabrina B. Gabrielsen.

I søknaden anskueligg­jør hun korpsets behov:

– Korpset trenger sårt et nytt øvingsloka­le, og det begynner å haste å få dette klart. Det nåvaerende øvelseslok­ale tilhører og brukes av Borhaug skole. Korpset har i alle år øvd i Festsalen som tidligere ble regnet som bygdas storstue. Nå brukes denne mer og mer i skolens daglige drift. Dette fører til uforutsigb­arhet om lokalet er ledig og egnet til korpsøvels­e fra gang til gang. Lokalet er heller ikke et godt sted å øve på grunn av dårlige lydforhold, noe som går ut over hørsel for både barn og voksne.

«SENTRALEN» skal i hovedsak vaere et øvelseslok­ale for korpset, men ifølge korpsets representa­nt er bygget stort og har et stort potensiale, som også flere kan dra nytte av.

– Bygget ønsker vi å gi status som et felles kulturhus for bygda, slik at det kan leies ut og brukes til forskjelli­ge formål som kan komme alle til gode. Dette er et kostbart prosjekt som krever mer enn hva korpset kan klare å finansiere. Vi trenger sårt et lokale som er godt egnet til musikkøvel­ser og våre konserter, skriver Sabrina B. Gabrielsen, som håper på drahjelp gjennom statlige midler.

– Vår drift baserer seg på inntekter fra sponsorer og ellers dugnadsarb­eid. Vi håper at vi kan få tildelt spillemidl­er for å få virkeliggj­ort vår drøm om eget tilpasset lokale! avslutter Gabrielsen.

Korpset trenger sårt et nytt øvingsloka­le, og det begynner å haste å få dette klart. SABRINA B. GABRIELSEN

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Borhaug musikkorps vil gjøre «Sentralen» til kulturhus. Nå ber de om en million kroner i spillemidl­er.
FOTO: MONA WIKØREN Borhaug musikkorps vil gjøre «Sentralen» til kulturhus. Nå ber de om en million kroner i spillemidl­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway