Lister

Uviss fremtid

- Av Tom Arild Støle

Luchea Zeray fra Eritrea er blant dem som må flytte fra Lyngdal når Lyng Mottak legges ned.

Politiet i Farsund vil etterforsk­e saken videre fredag.

– Foreløpig vet vi ikke så mye annet enn at en person brukte en falsk 500-lapp til å betale for en pizza han hadde bestilt. Samme person skal også ha brukt en falsk 500-lapp til å betale for seg i en butikk like ved, opplyser operasjons­leder Lars Hyberg til Lister ved 22.45-tiden torsdag kveld.

Hvor vidt det er grunn til å mistenke personen som brukte de falske sedlene med for å ha gjort noe galt er det foreløpig for tidlig å si noe om.

– Det ble ikke oppfattet at 500-lappene var falske før etterpå. Foreløpig kjenner vi ikke identitete­n til vedkommend­e, forklarer Hyberg.

Både for butikkene og for politiets patrulje fremsto 500-lappene som falske. Politiets operasjons­leder har torsdag kveld ikke kjennskap til hva det var som gjorde at de så falske ut. Han kan heller ikke si noe om det er snakk om de gamle 500-lappene, eller de nye, som ble lansert for få dager sider.

– Men vi har tatt beslag i sedlene, og dette vil bli etterforsk­et videre av det lokale lensmannsk­ontoret fredag, sier Lars Hyberg.

En person betalte to forskjelli­ge butikker i Farsund med falske 500lapper torsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR FALKUM ?? Politiet i Farsund etterforsk­er saken videre fredag morgen.
FOTO: VIDAR FALKUM Politiet i Farsund etterforsk­er saken videre fredag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway