Lister

– En liten bragd

Reisebyrå markerte 50-årsjubileu­m

- Av Lars Erik Larsen

Reisebyråe­t i Kvinesdal fyller 50 år. Daglig leder og styreleder, Per Erik Røgenes, kalle det en liten bragd.

– I den bransjen vi driver i, med så mye konkurrans­e som det finnes på nett, er det nesten en liten bragd at selskapet fortsatt holder stand og gjør det bra etter 50 år. Vi er fem ansatte i «lille» Kvinesdal og er en betydelig arbeidspla­ss. sier Røgenes til Lister.

– Hvordan er det mulig?

– Det er takket vaere fornøyde kunder. Kunder som vil ha det lille ekstra, det du ikke nødvendigv­is finner på nett, svarer han.

Bytter navn

Det var Ove Kjell Ryerson som startet opp reisebyråe­t OK Reiser for 50 år siden. Hans sønn, som også heter Ove Kjell, overtok på 90-tallet. Navnet har i løpet av reisen blitt til USA Experten OK Reiser AS, men i forbindels­e med 50-årsjubilee­t går reisebyråe­t over til ny profil og gammelt navn.

– Det er flere og flere som bruker til storbyreis­er og reisemål utenfor USA. Derfor velger vi å gjøre denne endringen. USA vil fortsatt vaere vår nisje og det vi er nest størst på i landet, men vi har også mye kompetanse på andre reisemål, sier Røgenes.

– Du er ikke redd for at potensiell­e nye Usa-kunder ikke vil finne dere nå, nå som dere ikke heter USA Experten?

– Det er alltid en fare for det. Vår utfordring blir å sørge for at det ikke skjer. Vi har en så stor status på disse reisene fra før av at jeg ikke tror det blir noe problem.

Stabil stab

Røgenes eier selv 20 prosent av aksjene i selskapet gjennom selskapet Per Holding AS. Ove Kjell Ryerson eier klart flest gjennom OKR Holding AS og har en aksjepost som tilsvarer 60 prosent av selskapet. De andre eierne er Tom Rasmussen, Lise Marie Nesje og Hilde Hellestøl. De fem eierne jobber i reisebyråe­t.

– Ingen på huset har mindre enn ti års ansiennite­t. Det gjør at vi har mye kompetanse på huset, sier Røgenes.

–Det viser vel at folk trives hos oss, noe som er bra, sier Ryerson.

Den største eieren mener reisebyråe­t har mange gode år igjen, selv om reisebyråe­t er 50 år.

– Vi blir aldri lei av fornøyde kunder.

Vi blir aldri lei av fornøyde kunder. OVE KJELL RYERSON

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bildet viser de ansatte ved OK Reiser som inviterte til 50-årsfeiring torsdag. Fra venstre: Ove Kjell Ryerson, Tom Rasmussen, Hilde Hellestøl, Lise Marie Nesje og Per Erik Røgenes.
FOTO: PRIVAT Bildet viser de ansatte ved OK Reiser som inviterte til 50-årsfeiring torsdag. Fra venstre: Ove Kjell Ryerson, Tom Rasmussen, Hilde Hellestøl, Lise Marie Nesje og Per Erik Røgenes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway