Lister

Ønsker oppmerket gangfelt

- Av Svein Morten Havaas

Tilbakemel­dingen fra brukerne om kryssingen av Brogaten ved Nordvestpa­ssasjen er entydig: Man vil ha oppmerket gangfelt.

Det fremgår av et referat etter et møte og befaring om saken onsdag 17. oktober der to representa­nter for Statens vegvesen møtte to representa­nter fra Farsund eldreråd, tre fra Farsund ungdomsråd, en fra Råd for funksjonsh­emmede, samt fem fra Farsund kommunes administra­sjon.

En rekke henvendels­er har gått fra Farsund kommune til Statens vegvesen om dette viktige krysningsp­unktet i Farsund sentrum.

Området ble anlagt som et opphøyd vrimleområ­de med steinsatte ramper. Man har nå gjort noen erfaringer siden veianlegge­t ble tatt i bruk våren 2016.

– Brukerne oppfatter helt tydelig ikke kryssområd­et som et vrimleområ­det. Det oppleves utrygt og unaturlig å krysse inne på det asfalterte området, noe som også gir en lengre krysningsa­vstand. Trafikkmen­gden oppleves også for stor til dette, heter det i referatet, som er skrevet av planlegger i enhet for teknisk drift, Hilde Synnes Drønen.

De naturlige kryssingsp­unktene er de steinsatte rampene, men disse er ikke universelt tilrettela­gt, påpekes det. Brukerne opplever også uklarhet om de steinsatte rampene er gangfelt eller ikke. De ligner litt på gangfelt som er etablert med steinhelle­r inne i sentrumskj­ernen.

– Slik krysset ligger i dag gir det et for svakt signal til de kjørende om at dette er et viktig krysningsp­unkt. Erfaringen er at bilene i varierende grad stopper for kryssende i dette punktet og ikke bremser tilfredsst­illende som følge av de steinsatte rampene, skriver Synnes Drønen, og fortsetter med en klar og utvetydig konklusjon:

– Tilbakemel­dingen fra de fremmøtte brukerne er tydelig. Det ønskes et tydelig oppmerket gangfelt på stede. Det er tro på at innbyggern­e vil tilpasse seg et ensidig gangfelt.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Meldingen fra brukerne er klar til Statens vegvesen. Her må det oppmerket gangfelt til!
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Meldingen fra brukerne er klar til Statens vegvesen. Her må det oppmerket gangfelt til!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway