Lister

Ønsker en annen prosess

-

Edmund Stave (H) mener man først må omregulere og så eventuelt vurdere salg – på det åpne markedet.

Stave foreslo dette i forrige havnestyre­møte, men da ble saken som kjent utsatt. Lister har vaert i kontakt med flere av havnestyre­ts medlemmer med spørsmål om hvordan de ser på saken etter at Randi K. Larsen har henvendt seg med opplysning­er om ekspropria­sjonssaken og eventuell gjenkjøp av eiendommen.

–Jeg tror ikke jeg skal kommentere på det konkrete innspillet vedrørende ekspropria­sjon og forkjøpsre­tt. Det er et svaert spørsmål, som jeg trenger å ta internt før vi mener noe offisielt om det. Dog har det vel i alle fall ikke vaert praktisert i Farsund kommune en praksis om forkjøpsre­tt i liknende saker, sier Edmund Stave og føyer til:

– Det er jo også slik at en eventuell grunneier som har fått sitt område eksproprie­rt på et tidspunkt, til et formål, fritt kan henvende seg til kommunen når som helst med ønske om tilbakekjø­p dersom man ønsker det.

Når det gjelder hvordan havnestyre­t bør behandle saken videre, så mener Stave at forslaget hans i forrige havnestyre­møte står seg godt fremdeles.

–Nemlig starte en omreguleri­ngsprosess først. Nettopp for å få inn alle mulige innspill og interesser. Når og om det da omregulere­s, må man ta et standpunkt om et eventuelt salg. Og da mener vi fortsatt at det er mest riktig å legge det ut på det åpne marked, sier Stave.

 ??  ?? en som Farsund båt og motor AS har søkt om å få kjøpe av Farsund kommune.
en som Farsund båt og motor AS har søkt om å få kjøpe av Farsund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway