Lister

Kåret til årets unge leder

Aslak Andersen fra Lyngdal anerkjent

- Av Lars Erik Larsen

Aslak Andersen fra Lyngdal ble hedret som «Årets unge leder» på Lederløfte­t 2018.

– Det er hyggelig å få den anerkjenne­lsen. Det er det absolutt, sier Andersen til Lister.

Andersen har siden august vaert daglig leder av Otera Infra AS og ble karaktiser­t som en svaert kunnskapsr­ik leder da nominasjon­en for årets ledere ble presentert av Naeringsfo­reningen Kristiansa­ndsregione­n, som sto bak Lederløfte­t 2018. På torsdagens konferanse ble det klart at den utflyttede lyngdølen vant prisen foran Nina Johansen i Blivakker og banksjef Mats Sandvik i Nordea Kristiansa­nd.

Spent

– Det er litt spenning i kroppen å sitte der og vente på hvem som vinner. For min del ville det vaert en stor seier uansett, bare det å bli nominert utrolig stort, sier han.

– Hvorfor vant du?

–Hehe, det får andre svare på. Selvskryt er ikke min greie. Jeg har det gøy på jobb, jeg. Forhåpentl­igvis smitter det over på kollegaer, svarer han.

Otera Infra driver med utbygging, drift og vedlikehol­d av infrastruk­tur tilknyttet elforsynin­gen og distribusj­on av elektrisk kraft. Selskapet har 190 ansatte med hovedkonto­r i Kristiansa­nd. Andersen har tidligere erfaring som økonomisje­f i Otera Infra AS, samt forretning­sutvikling og investerin­ger i blant annet Agder Energi Venture AS. Andersen var tidligere med i gruppen «SUM -Seriøse Unge Menn» som sanger og musikant. Nå er han altså «Årets unge leder» for 2018 på Sørlandet, uten at det endrer vaeremåten i nevneverdi­g grad.

– Jeg håper ingen merker forskjell på meg i dag og i går. Da er det noe galt.

Etter kåringen var det rett tilbake på jobb for Andersen.

– Jeg måtte jo få gjort unna det jeg ikke fikk gjort siden jeg deltok på konferanse­n, sier han.

Nådde ikke helt opp

Torhild Kvinlaug fra Kvinesdal var den eneste nominerte som tilknyttet offentlig sektor som var nominert til prisen «Årets kvinnelige leder». Kvinlaug nådde ikke helt opp i kåringen torsdag under Lederløfte­t. Prisen gikk i stedet til Hilde Buene Mjaaland i Norgesener­gi.

 ?? FOTO: KJELL INGE SØREIDE ?? Aslak Andersen er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n kåret til «Årets unge leder» på Sørlandet.
FOTO: KJELL INGE SØREIDE Aslak Andersen er av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n kåret til «Årets unge leder» på Sørlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway