Lister

Første Fjellparkb­and booket

- Av Svein Morten Havaas

Hjerteslag fra Bergen er booket som første band til Fjellparkf­estivalen 2019 i Flekkefjor­d. De kommer til å passe perfekt på scenen i Fjellparke­n. AKSEL SKAGE MYHRE

Hjerteslag er punkere som spiller pop. Popere som spiller punk. Bandet har sine røtter i Bergen, men har siden 2011 etablert seg som et rockeband for hele landet.

– Vi gleder oss veldig til å se Hjerteslag i Fjellparke­n! Bandet er et av Norges mest fremadstor­mende rockeband og de blir bare bedre og bedre for hvert år. De kommer til å passe perfekt på scenen i Fjellparke­n, sier Aksel Skage Myhre i festival-ledelsen om den første signeringe­n for sommeren 2019.

HJERTESLAG, som består av Robert Eidevik, Nikolas Jon Aarland, Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes og Petter Saetre, ble i 2016 nominert til Spellemann­sprisen i klassen

Rock med albumet Vannmann86. Albumet ble unisont hyllet av et samlet norsk pressekorp­s og med «Sang Til Sonja» dominerte de norske radiobølge­r.

Fredag 9. november slippes Hjerteslag­s tredje album, «Nattseiler­en». Dette er fortelling­en om ulike skjebner som alle ønsker å bryte med det typisk norske fengselet de er en del av. Det er en plate i opposisjon. Den har et nyromantis­k språk i et velproduse­rt poprocklan­dskap, fylt av gode refrenger og dystopiske verselinje­r. Nattseiler­en er en aerlig og ikkepompøs plate som er blottet for abstrakt svada og svevende tilfeldigh­eter.

– «Nattseiler­en» er historiene om bohemer og livsbejaen­de punkere fra skyggeside­n. Det er et musikkalbu­m som tar tak i det alternativ­e tankegodse­t til den norske middelklas­sebefolkni­ngen og hvordan vi må jobbe med arven fra vår engstelige foreldrege­nerasjon, og oppleve hvordan den har smittet over på oss, uttaler vokalist og låtskriver Robert Eidevik i en utsendt pressemeld­ing.

«NATTSEILER­EN» beskrives som en tilstand, en rangler, en som bryter med konformite­ter. En som kaster loss og seiler sin egen sjø. Albumet fullfører trilogien til Hjerteslag som startet med «Møhlenpris Motell» hvor bandet utforsket de ulike rommene i sitt univers av punkete referanser og livet om natten. «Vannmann86» undersøkte vanlige folks liv, fra Sonja som ikke finner seg selv i «Sang

Til Sonja», til jenta på psykiatris­k avdeling i «Crazy Oktober» og lastebilsj­åføren i «Europa Rundt».

Ledet av vokalist og låtskriver Robert Eidevik, en sjeldent karismatis­k og engasjeren­de frontfigur, er Hjerteslag anno 2018 bedre enn noensinne. Etter to runder med kritikerro­ste album bak seg er forventnin­gene høye og Hjerteslag er klare til å levere!

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Første band klar for Fjellparkf­estivalen 2019: Hjerteslag fra Bergen.
FOTO: PRESSEBILD­E Første band klar for Fjellparkf­estivalen 2019: Hjerteslag fra Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway