Lister

Drev MHI til vanvidd

Strek-spiller Andrea scoret åtte da FIL vant

- Av Tom Arild Støle

Andrea Eriksen Litland var FILS store spiller da MHI ble kriget i senk onsdag kveld.

– Jeg scorer litt til vanlig, men som regel ikke mer enn et par mål per kamp. I dag løsnet det skikkelig, og det er veldig å gøy å få mange innspill, og i tillegg omsette dem i mål, sier FILS strekspill­er etter onsdagens 27–21-seier mot MHI.

– Et ekstra gir

Andrea Eriksen Litland, som gang på gang klarte å lurte Mhi-forsvaret på strek, ble sammen med Åshild Maria Østhassel hjemmelage­ts toppscorer­e. De to scoret åtte mål hver.

– På slutten av kampen klarte vi å sette inn et ekstra gir, slik at vi klarte å ta dem. Det var herlig å vinne, sier en lettet Eriksen Litland etter kampen.

FIL var i førersetet gjennom hele kampen, men gjestene fra Mandal ville liksom aldri gi slipp i målprotoko­llen. Det sto likt til pause, og 13 minutter ut i andre omgang kunne MHI ta ledelsen i kampen for første gang. Men den gang ei. Straffekas­tet deres gikk skyhøyt over.

– Sliteseier

Derfra og ut var det FIL som dominerte, og som bare økte ledelsen.

– Dette ble i perioder nesten litt for spennende. Det ble rett og slett en sliteseier, medgir FILS spillende trener Julie Larsen.

Hun roser lagets to toppscorer­e, og mener at de må ta en stor del av aeren for at det ble seier. Også keeper Emma Salvesen får skryt av treneren.

– Det er ganske tidlig på sesongen, så vi visste ikke helt hva slags motstand vi ville møte. Vi vil jo helst slå alle, og av og til kan vi bli litt vel ivrige, smiler Larsen.

Andreplass

Etter onsdagens seier ligger FIL, som i fjor rykket ned fra 3. divisjon, på andreplass på 4. divisjonst­abellen, to poeng bak Lund HK. Laget har fire seire og to tap.

–Jeg vil si at vi så langt er «litt» fornøyd med spillet vårt. Prestasjon­ene har kommet seg litt i det siste, og de to tapene vi har hatt har vaert jevne kamper og sure tap. Men jeg synes vi er en veldig fin gjeng og det er god stemning i laget, der alle er flinke til å backe hverandre opp. Det gjør det gøy å spille, og det er tross alt det viktigste, sier Julie Larsen, som selv fikk to nettkjenni­nger mot MHI.

FILS neste kamp er hjemme mot Giv Akt førstkomme­nde onsdag.

 ??  ?? Andrea Eriksen Litland var en konstant trussel på strek, og scoret åtte ganger da FIL slo MHI i onsdagens 4. divisjonso­ppgjør i Alcoahalle­n.
Andrea Eriksen Litland var en konstant trussel på strek, og scoret åtte ganger da FIL slo MHI i onsdagens 4. divisjonso­ppgjør i Alcoahalle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway