Lister

Kommunemes­ter og avdelingsm­ester

-

Med Aage Bach som spillende trener vant Spind både kommunemes­terskapet i Farsund og avdelingsm­esterskape­t i 7. divisjon i 1981.

Det startet bra med 6-1 over Borhaug, som da spilte i 6. divisjon, i den første kampen i kommunemes­terskapet. Egil Austbø, Osvald Thomsen og Bjørn Stautland scoret to mål hver, mens Geir Steinar Lode signerte Borhaugs trøstemål.

FIL vant deretter 6-0 over Borhaug, før det var klart for finale på Vanse stadion mellom Spind og «storebror» fra byen, som spilte i 5. divisjon. Etter

0-0 ved pause, spilte Spind over evne i 2. omgang og vant 2-1. Bjørn Stautland og Egil Austbø scoret hvert sitt mål, før de grønne og hvite våknet.

Det var spill mot et mål mot slutten, men det ble med Ketil Syversens redusering. Utlikninge­n til 2-2, som ville ha sikret FIL kommunemes­terskapet, kom aldri.

Aage Bach var sliten, men overlykkel­ig etter seieren.

– Dette kom vel nokså uventet på noen og enhver. At vi vinner skyldes topp innsats fra samtlige spillere. Mange spilte bedre i denne kampen enn de noen gang har gjort før. Sammen har vi aldri spilt en bedre kamp, sa Aage Bach.

Etter kampen delte Spinds mest kjente supporter, Bjarne Vik, ut pokaler til banens beste spiller Reidar Thomsen og til Aage Bach for resultaten­e han oppnådde med Spind-guttene. Kaptein Reidar Thomsen fikk også overrakt seierspoka­len av en stolt Bjarne Vik.

Også i serien leverte Spind varene i 1981. På 14 kamper ble det 13 seire og en uavgjort. Målforskje­llen var så solid som 56-9, og avdelingsm­esterskape­t og opprykk til 6. divisjon ble feiret med champagne etter kampen mot Fjotland på Vanse stadion. Spind vant 5-0 etter mål av Egil Austbø to, Tor Tønnessen ett, Osvald Thomsen ett og Reidar Thomsen ett på straffespa­rk.