Lister

Ønsker seg oppdrag

- Av Svein Morten Havaas

Torsdag 1. november arrangeres årets Operasjon Dagsverk. Komiteen på Eilert Sundt i Farsund håper på flere oppdrag.

– Vi ønsker oss flere oppdragsgi­vere som har småjobber som elevene kan gjøre for minstebelø­pet på 400 kroner eller mer, sier Hanne Tobine Ivarsen, som er leder i elevrådet ved Eilert Sundt videregåen­de skole, avdeling Farsund.

På Od-dagen gir nemlig skoleeleve­r et dagsverk til inntekt for andre ungdommer som trenger det. I stedet for skole, jobber de på bedrifter, for privatpers­oner eller hjemme. Pengene som samles inn går til årets prosjekt.

Årets Operasjon Dagsverk, som har temaet «Du har ikke et liv uten frihet til å leve» har vaert mer omstridt enn vanlig fordi pengene skal gå til palestinsk­e ungdommer som er rammet av konflikten i Midtøsten.

–Pengene skal gå til traumebeha­ndling etter fengselsop­phold, likestilli­ng og utdanning for unge kvinner og til palestinsk ungdom som vil jobbe for fred, sier Ivarsen.

– Dette er ikke en aksjon til støtte for palestiner­ne. Vi tar ikke stilling i konflikten, men dette er en pro-menneskere­ttighetene-aksjon, supplerer nestleder i elevrådet, Bertine Midttun.

–Disse ungdommene er offer for en konflikt. Og de trenger hjelp uansett, sier Lea Nesheim i Od-komiteen.

Alle slags oppdrag er interessan­te for Operasjon Dagsverk-gjengen.

– Det kan vaere både hos bedrifter og privatpers­oner. Det kan vaere forefallen­de arbeid eller andre oppgaver som ungdom kan mestre, sier Bertine Midttun.

Eventuelle oppdragsgi­vere kan melde fra om interessen og sine behov til skolens ekspedisjo­n.

– Vi håper på jobber både på Lista, i Farsund og i Lyngdal, sier Ivarsen.

 ??  ?? De håper på mange oppdrag til Operasjon Dagsverk torsdag 1. november: Hanne Tobine Ivarsen, Lea Nesheim og Bertine Midttun.
De håper på mange oppdrag til Operasjon Dagsverk torsdag 1. november: Hanne Tobine Ivarsen, Lea Nesheim og Bertine Midttun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway