Lister

Reagerer på hastesak

Ber kommunen om å ta moralsk ansvar

- Av Mona Wikøren

Randi K. Larsen reagerer sterkt på Farsund kommunes raske saksbehand­ling for sjøeiendom­men som Farsund båt og motor AS vil kjøpe.

– Delt utrolig å lese saksfremst­illingen til havnestyre­t i saken om salg av friarealet i Lauerviga! Dette er virkelig for drøyt, skriver hun i en e-post adressert til administra­sjonen i Farsund kommune.

Utsatte saken

Havnestyre­t hadde saken oppe til behandling den 16. oktober. Administra­sjonens forslag til vedtak er at eiendommen, en 1.000 kvadratmet­er stor eiendom som i dag er regulert til friareal, selges til Farsund båt og motor for 200 kroner per kvadratmet­er.

Ordfører Arnt Abrahamsen uttalte til Lister at han stusset på prisen og mente at prisen som er foreslått er langt under markedsver­di.

Havnestyre­t endte opp med å utsette behandling­en av saken.

Eksproprie­rt

Lister har vaert i kontakt med Randi K. Larsen med spørsmål om intervju, noe hun ikke ønsker.

Men av korrespond­ansen med Farsund kommune fremgår det at hun reagerer sterkt på administra­sjonens saksfremst­illing når det gjelder avklaring av andre interesser i området.

I saksfremst­illingen blir det kun vist til at det er tilrettela­gt for kajakklubb­en med lagerplass og utsetting av kajakker fra en mindre flåte med gangbane.

– Minner om at Farsund kommune eksproprie­rte denne eiendommen fra mine besteforel­dre (hele eiendommen fra Markeveien 68 til strandlinj­en (Lauerviga Småbåthavn – Bredero kai) til boligformå­l på 1970-tallet. Hvordan kan dere i Farsund kommune hevde å ha vurdert andre interesser i området med en så rask saksgang? skriver Larsen.

Moralsk ansvar

Hun har også henvendt seg til ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) hvor hun skriver at ekspropria­sjonen ble foretatt i forbindels­e med etablering­en av Lista Aluminiumv­erk tidlig på 70-tallet da man trengte boligtomte­r.

–I ettertid solgte Farsund kommune eiendommen der Fjordhotel­let nå er til en investor. Mine besteforel­dre hadde blant annet båtrett på vestsiden av Fjordhotel­let (på sin egen eiendom), men i forbindels­e med byggingen av hotellet ble han fratatt båtretten av Farsund kommune uten noen form for kompensasj­on, skriver Larsen og videre:

– Min mor søkte Farsund kommune om kompensasj­on for dette i form av to båtplasser i Lauerviga Småbåtbåth­avn som var under planleggin­g, men fikk avslag.

Larsen ber Farsund kommune om å ta et moralsk ansvar og tilbakefør­er eiendommen til etterkomme­re av opprinneli­g grunneier.

Vil satse selv

Larsen at hun vil sende en søknad om å få kjøpe eiendommen tilbake og begrunner dette med at hun selv er i etablering­sfasen for en virksomhet som heter Naturopple­velser. Hennes visjon er å tilby friluftsop­plevelser til turister basert på enkelt friluftsli­v i skjaergård­en.

– Dette som en motvekt til all form for støyende virksomhet på sjøen som vannskuter med mer, skriver Larsen.

Ifølge henne selv har hun planer om samarbeid med lokale hotell og andre aktører, og skriver at hun er i dialog med eier av Farsund Fjordhotel­l om konseptet.

Mye tyder på at havnestyre­t avvente salg av eiendommen i Lauervika og i første omgang vil avgjøre om man skal omregulere eiendommen eller ikke.

Hvordan kan dere i Farsund kommune hevde å ha vurdert andre interesser i området med en så rask saksgang? RANDI K. LARSEN

 ??  ??
 ??  ?? Randi K. Larsen vil søke om å få kjøpe den samme eiendomm
Randi K. Larsen vil søke om å få kjøpe den samme eiendomm

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway