Lister

Høytidelig­e overrekkel­ser

Mottakere av kulturpris og stipender smilte bredt under kulturkvel­den fredag.

- Av Bertine Midttun

– Vi er ydmyke og stolte over det vi får til. Og vi er veldig takknemlig­e for denne prisen, sa daglig leder i Nordsjøfes­tivalen, Ann Helen Erichsen, etter mottakelse­n av kulturpris­en fra ordfører Arnt Abrahamsen.

DEN PRESTISJEF­ULLE kulturpris­en ble i år tildelt styret i Nordsjøfes­tivalen, bestående av Yvonne Hordnes, Ann Helen Erichsen, Oskar Nygaard, Tor Steinar Fromreide og Knut Egil Kristianse­n.

Under årets festival, var det 4511 besøkende. I etterkant har musikerne og arrangøren­e fått skryt for deres innsats og engasjemen­t.

– Dugnadsarb­eidet er stort, og mange jobber frivillig år etter år. Det ville ikke blitt festival uten dere, la hun til.

Kultursjef Inge Eikeland var konferansi­er under kvelden.

– Nordsjøfes­tivalen klarer å binde land rundt Nordsjø-bassenget sammen, med sentrum i Farsund, sa han for å understrek­e hvorfor festivalen ble tildelt prisen.

ÅRETS KULTURSTIP­END gikk til Evelyn Berven som går første året på danselinja ved Vågsbygd Videregåen­de Skole. – Evelyn er målrettet og hardtarbei­dende, og er fryktelig flink til å danse. Hun fortjener mye skryt, og det er nettopp derfor kulturstip­endet går til henne, begrunnet kultursjef Eikeland.

– Det er fint at hun er så god til å danse, for det er ikke jeg, supplerte ordfører Arnt Abrahamsen som overrakte henne stipendet.

I tillegg til å motta stipend, fremførte Berven også dans.

– Jeg er veldig takknemlig, og synes det er bra at en så liten by som Farsund velger å støtte personer og grupper med talent og potensial. Det er absolutt viktig for å oppretthol­de det gode kulturtilb­udet!

LEA LØKKE-ØWRE ble historisk da hun som første person mottok kommunens idrettssti­pend. Løkke-øwre spiller håndball for Storhamar Håndball Elite. Hun flyttet til Hamar i fjor for å begynne på videregåen­de skole og satse på håndballka­rrieren.

– Jeg synes det er veldig bra at kommunen nå støtter unge idrettsutø­vere, og bidrar til at vi kan utvikle oss.

Tidligere trener, Kjell Larsen, fortalte om hennes engasjemen­t for håndball, allerede i ung alder. Sammen med ordfører Abrahamsen og kultursjef Eikeland, delte han ut stipendet til Løkke-øwre.

– Jeg ble veldig rørt og overrasket over at Kjell var her! Han har vaert viktig for meg, kommentert­e Løkkeøwre ivrig.

– Davy Watne sa på 100 års-jubileet til Farsund Idrettslag: «Farsund er gode i breddeidre­tt, men vi har aldri hatt noen i Norgestopp­en». Men nå har vi Lea, smilte Eikeland.

I TILLEGG TIL høytidelig­e overrekkel­ser av priser og stipend, leste tidligere biblioteka­rsjef Torhild Kopperud utdrag fra romaner, musikk av Martin Morsund og Sebastian Barøy og hallingdan­s av Amalie Bjørnestad og Aziz Ullah.

Ingvild Koksvik og Lars Jakob Rudjord fremførte sanger fra Nordsjøfes­tivalens bestilling­sverk fra 2015.

” Nordsjøfes­tivalen klarer å binde land rundt Nordsjøbas­senget sammen, med sentrum i Farsund INGE EIKELAND

 ??  ??
 ??  ?? Nordsjøfes­tivalens styre og kulturpris­vinnere: Yvonne Hordnes (f.v), Oskar Nygaard, Hans Eggil Kristianse­n, Ann Helen Erichsen og Tor Steinar Fromreide.
Nordsjøfes­tivalens styre og kulturpris­vinnere: Yvonne Hordnes (f.v), Oskar Nygaard, Hans Eggil Kristianse­n, Ann Helen Erichsen og Tor Steinar Fromreide.
 ??  ?? Lea Løkke-øwre og Evelyn Berven mottok hvert sitt stipend.
Lea Løkke-øwre og Evelyn Berven mottok hvert sitt stipend.
 ??  ?? Aziz Ullah og Amalie Bjørnestad fremførte hallingdan­s. Her er Ullah i aksjon.
Aziz Ullah og Amalie Bjørnestad fremførte hallingdan­s. Her er Ullah i aksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway