Lister

- Nå skal jeg gi gass

Agnes Berntsen blir omtalt som «en av landets beste hotelleier­e». Neste år tar hun over Utsikten.

- Av Tom Arild Støle

Det ble kjent på en pressekonf­eranse på Utsikten fredag ettermidda­g. Overtakels­en finner sted 1. april 2019. De 37 ansatte ble informert på et allmøte like før pressekonf­eransen.

– En aere

– Jeg gleder meg. Det er en aere å få stå her og å ha fått denne muligheten. Nå skal jeg gi gass sammen med gjengen her, sier Agnes Berntsen, som gjennom selskapet Tangoo AS kommer til å eie 45 prosent av aksjene i Utsikten Hotell Holding AS.

Selskapet er i tillegg eid 45 prosent av Mosvold & Co AS og 10 prosent av Svein Hermansen, tidligere banksjef i Kvinesdal Sparebank.

Agnes Berntsen blir den som får det overordned­e ansvaret for hotelldrif­ten fra 1. april neste år. Bølgen & Moi har avtale om å drive hotellet fram til denne datoen. Kurt Mosvold blir styreleder for selskapet.

– Hotellet skal drives først og fremst i samarbeid med Bølgen & Moi, og målet er å drive hotellet sammen også etter dette, gjennom en ny avtale. Nå skal vi sette oss ned og prøve å finne ut av hvordan vi skal drive hotellet videre. Form og fasong er det litt for tidlig å si noe om nå. Den prosessen vil vi starte nå, og mye vil komme på plass de neste ukene, sier Agnes Berntsen.

Potensial

Berntsen er en kjent skikkelse i hotellbran­sjen. Hun drev Strand Hotel Fevik i 14 år, og tidligere i år ble hun presentert som daglig leder og driftsdire­ktør i hotellsels­kapet til Glastad Farsund AS, med overordnet ansvar for Radison Blu Caledonien Hotell i Kristiansa­nd, Quality Hotel Klubben i Tønsberg, Rederiet Hotell i Farsund og Victoria Hotell i Stavanger.

Hun er ute av Glastad-driften, og nå et stort potensial i Utsikten som hotelldest­inasjon.

– Jeg går fra en skjaergård­sperle til en utsiktsper­le. Nå får vi se hva vi skal satse på, men det er ingen tvil om at vi vil jobbe for å få flere rogalendin­ger hit. Kurs- og konferanse­markedet i Kristiansa­nd, som jeg har god kjennskap til, er også spennende, sier hun.

Siden konkursen i 2009 er det Kvinesdal Sparebank som har eid hotellet på Utsikten. Man har i flere år jaktet på nye eiere, og fra og med 1. april 2019 vil det vaere Utsikten Hotell Holding AS som skal eie hotellet.

Bølgen & Moi

Hotellet består av i alt 26 seksjoner. Den lokale banken har de siste årene hatt hånd om 23 av dem. De andre seksjonene, deriblant storsaler, garderober og lagerrom eies av Kvinesdal kommune mens privatpers­oner eier to seksjoner.

– Jeg synes det er kjempeposi­tivt og flott for lokalsamfu­nnet at disse to aktørene, Berntsen og Mosvold, kommer utenfra og blir med på dette. Selv gleder jeg meg veldig, og har stor tro på at denne konstellas­jonen skal vaere med og løfte hotellet videre, sier Svein Hermansen, som satt som banksjef i Kvinesdal Sparebank fram til 1. april.

Også administre­rende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi er fornøyd med de nye eierne. Det er drøye tre år siden Trond Mois selskap tok over selve driften av hotellet i Kvinesdal.

–På vegne av Bølgen & Moi er vi veldig glad for at det kommer nye eiere. Vi har vaert her i over tre år, og jobbet hardt for å få hotelldrif­ten opp og stå. Vi har fortsatt litt igjen før vi er på plass, men vi gleder oss veldig til å jobbe videre med nye eiere. Vi kjenner Kurt Mosvold godt. Han er vår huseier i Kristiansa­nd, og det at han er med gjør oss trygge på at dette blir bra. Og Agnes Berntsen er en av Norges beste hotelleier­e, så dette har vi stor tro på, sier Berger.

Fornøyd banksjef

Banksjef Vidar Torsøe i Kvinesdal Sparebank innrømmer at han er glad for at banken endelig er kvitt hotellet.

–For oss har det aldri vaert noen langsiktig strategi å eie hotellet. Og vi er veldig fornøyd med handelen. Utsikten er en institusjo­n for Kvinesdal, og som besøksmål er dette rosinen i pølsa. Ved å eie hotellet har vi tatt et samfunnsan­svar i mange år, men vi er ekstremt fornøyd med at denne konstellas­jonen nå tar over stafettpin­nen og sørger for å videreutvi­kle hotellet, sier Vidar Torsøe.

” Agnes Berntsen er en av Norges beste hotelleier­e, så dette har vi stor tro på ADMINISTRE­RENDE DIREKTØR HARALD BERGER I BØLGEN & MOI

 ??  ??
 ??  ?? Utsikten hotell får nye eiere fra 1. april neste år. Fra venstre: Hotelldire­ktør Odd Ingar Alsvik, banksjef i Kvinesdal Sparebank Vidar Torsøe, administre­rende direktør i Bølgen & Moi Harald Berger, Svein Hermansen og Agnes Berntsen.
Utsikten hotell får nye eiere fra 1. april neste år. Fra venstre: Hotelldire­ktør Odd Ingar Alsvik, banksjef i Kvinesdal Sparebank Vidar Torsøe, administre­rende direktør i Bølgen & Moi Harald Berger, Svein Hermansen og Agnes Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway